Ankara Trafik Hastanesi'nde yangın paniği

Güncelleme Tarihi:

Ankara Trafik Hastanesinde yangın paniği
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2001 00:00


Trafik Hastanesi'nde ameliyathanelerin bulunduğu binanın üst katında saat 15:15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın söndürüldü.

Ameliyathanelerinin bulunduğu bölümün çatısında başlayan ve panik yaratan yangının kontrol altına alınmasından sonra personel, temizlik için hastaneye alınmaya başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye İşleri Şube Müdürü Mehmet Erdem gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine saat 15.12'de ihbar edilen yangın yerine ekiplerin saat 15.18'de intikal ettiğini söyledi.

Erdem, büyük binadan ek binaya elektrik tesisatının kablolar ile çekildiğini ve yangının bu kablolarda kısa devre sonucu çıkmış olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Çatıya döşenen izocamlar nedeniyle yangının kısa sürede çatı katına yayıldığını ifade eden Erdem, bina içinde çok malzeme olmadığı için yangında sadece çatı katının hasar gördüğünü kaydetti.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Dumandan dolayı yoğun bakımda ve ameliyathanelerde bulunan hastalar ile diğer binalardaki servislerde yatan hastaların başka hastanelere tahliye edildi. Yangın sırasında ameliyat edilen iki hastadan biri Bayındır Tıp Merkezi'ne diğerinin ise Gazi Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyatlarına bu hastanelerde devam edildi.

Yangının ardından olay yerine gelen Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Başhekim Prof. Dr. Sacit Turanlı'dan bilgi aldı. Durmuş, duman nedeniyle diğer servislerde yatan 130'u hasta, 70'i refakatçı olmak üzere 200 kişinin de Ankara, Numune ve Gazi hastanelerine sevk edildiğini kaydetti.

Yangında şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını anlatan Durmuş, zaten boşaltılması düşünülen hastanenin tesisatının da eski olduğunu sözlerine ekledi. Ankara Valisi Yahya Gür ile Emniyet Müdürü Kemal İskender de olay yerine gelerek, yangın hakkında bilgi aldılar.

Yangın üzerine hastaneye gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Haluk Tokuçoğlu, olayda şu ana kadar ölü ve yaralı bulunmadığını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Trafik Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sacit Turanlı, hastanedeki yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi. Yangın sırasında hastanede 106 hasta, 85 hasta yakını ve 31 sağlık meslek lisesi öğrencisinin bulunduğunu belirten Doç. Dr. Turanlı, ameliyat olmayı bekleyen bazı hastaların kendi imkanlarıyla, bazılarının da ambulanslarla başka hastanelere veya evlerine taşındığını belirtti.

Doç. Dr. Turanlı, hastanenin elektriklerinin bu gece devreye sokulmayacağını, bütün katların temizlenmeye çalışıldığını, temizliğin bitmesi ve dumanın dağılması halinde başka hastanelere nakledilen hastaların öğleden sonra tekrar hastaneye getirilebileceklerini söyledi.

Doç. Dr. Turanlı, bir gazetecinin hasar tespitinin yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusunu yanıtlarken de şunları kaydetti:

''Şu anda tam bir tespit yapamıyoruz. Duman nedeniyle itfaiye ameliyathaneye çıkmamıza izin vermiyor. Ama çatının tamamen yenilenmesi gerekir. Böyle bir yangını bu kadar ucuz atlatmak şans. Ameliyathanede bulunan oksijen tüplerinin patlaması gibi bir olay yaşansaydı büyük bir facia olurdu.'' (Ankara/aa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!