Ankara Müzik Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Müzik Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 13:14

Bu yıl 910 yerli yabancı sanatçı ile Nisan ayı boyunca klasik müziğin, cazın, balenin, etnik müziğin yıldızlarını sahneye taşıyacak olan 30.Uluslararası Ankara Müzik Festivali, şef Alexander Vakoulsky ve keman sanatçısı Sergey Dogodin eşliğinde sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın özel konseriyle açıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şef Alexander Vakoulsky ve keman sanatçısı Sergey Dogodin'in yer aldığı, Festival'in açılış konserinde, Alnar, Çaykovski ve Sostakoviç eserleri seslendirilirken solist ve şef ayakta alkışlandı.

Saat 20.30 da MEB Şura Salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Vakıf Başkanı Mehmet Başman yaptı.

Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagirov, Karadağ Büyükelçisi Ramo Braliç, Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Avustralya Büyükelçisi I.David G.Biggs, Slovak Büyükelçisi Milan Zachar, Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec, Belarus Büyükelçisi Valery Kolesnik, KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Kore Büyükelçisi Sangkyu Lee, Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello, Belçika Büyükelçisi Pol J.M.M. de Witte, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala davetliler arasındaydı.

Haberin Devamı

Festivalin ikinci konseri 6 Nisan, Cumartesi günü MEB Şura Salonunda saat 20.30 da şef Kıvanç Tepe yönetimindeki Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve piyanist Özgür Ünaldı ile izleyici karşısında olacak. Gecede Rahmaninof eserleri seslendirilecek.

FESTİVAL'İN AĞIR TOPU: LARA FABIAN

Bu yılki konserler Ato-Congresium Salonu, Bilkent Konser Salonu, Resim Heykel Müzesi, MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek.

Bu yıl konser verecek sanatçılar arasında dünyaca ünlü müzisyen Lara Fabian da yer alıyor. Fabian, 12 Nisan akşamı ATO Congresium'da sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!