Ankara İletişim’e yeni fotoğraf atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara İletişim’e yeni fotoğraf atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2003 20:57

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Fotoğraf Atölyesi, öğrencilerinin yeni fotoğraf teknikleriyle tanışması için altyapısını yeniledi. Film geliştirme ve kart baskı atölyelerinden oluşan konvansiyonel atölyelerine, sayısal atölyeyi ekleyerek öğrencilerinin sayısal teknolojiyle tanışmalarını sağladı. Ayrıca fotoğraf atölyesinin içeriği web ortamına taşındı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Ana Bilim Dalı (İLEF) Fotoğraf Atölyesi, fotoğraf eğitiminde yeni bir sayfa açtı.

Altyapısını geliştiren atölye, son yıllarda fotoğraf uygulamalarında gözlenenen sayısallaşma sürecine uyum sağlamak için bu alandaki çalışmalarına hız verdi. Film geliştirme ve kart baskı atölyelerinden oluşan konvansiyonel atölyelerine, sayısal atölyeyi ekleyerek öğrencilerin sayısal teknolojiyle de tanışmasına olanak tanıdı.

Sayısal atölye, bu öğretim yılından itibaren uygulamalı fotoğraf derslerinde kullanılmaya başlandı. Atölyelerin koordinasyonu ve uygulama eğitimi öğretim görevlisi Atila Cangır, araştırma görevlisi Tolga Hepdinçler ve uzman Hatice Kurt tarafından sürdürülüyor.

İLEF Atölye'de gerçekleştirilen eğitim birbirini takip eden ve üç yarı yıla yayılan programı içeriyor. Birinci sınıfta gerçekleşen 'Temel Fotoğraf Dersi' ile öğrencilere bir yandan temel konvansiyonel ve sayısal fotoğraf sistemlerinin kullanımı ile ilgili eğitim, diğer yandan kuramsal eğitim veriliyor.

Kuramsal çalışma için geniş bir altyapıdan yararlanılıyor. Alanında başarıya ulaşmış yüze yakın fotoğrafçının yaklaşık on beş bin fotoğrafı öğrencilere projeksiyon yardımı ile gösteriliyor.

İÇERİK İNTERNETTE

İkinci sınıfa yönelik iki uygulamalı ders, temel eğitimde kazanılan bilginin gerçekleştirilen projelerle ürün haline dönüştürülmesini içeriyor. Uygulamalı fotoğraf dersi içerisinde oluşturulan konvansiyonel uygulama, her öğrencinin ilgili öğretim elemanı ile birebir ilişki içinde olması sayesinde dersin verimliliğini artırıyor.

Fotoğraf Atölyesi, İLEF'in web sayfasının yenilenmesi ile kendine ait bir sayfaya sahip oldu. http://ilef.ankara.edu.tr/fotograf sitesi, sayısı şimdilik bin 600'ü bulan fotoğrafları ile içeriğini her geçen gün zenginleştiriyor. Siteden İLEF öğrencilerinin yanında fotoğrafa ilgi duyan herkes yararlanıyor.

Sitede, teknik bilgiler başlığı altında fotoğraf makineleri ile ilgili bilgiler veriliyor. Ustalar bölümünde, usta fotoğrafçılara makaleler bölümünde akademik çalışmalara yer veriliyor. Kitaplık bölümü, atölyenin temel fotoğraf dersine altyapı oluşturan kütüphanesini yansıtıyor. Etkinlikler bölümünde atölyenin son beş yıl içerisinde gerçekleştirdiği sergi, dia gösterisi ve söyleşiler bulunuyor. Galeriler bölümü site içerisinde en zengin içeriğin bulunduğu bölüm olarak dikkati çekiyor. Bu bölümde, Atölye'de görev yapan öğretim elemanlarının ve 1980'li yıllardan bu yana gerçekleştirilen öğrenci uygulamalarının yanı sıra Türk fotoğrafı açısından önemli, Ara Güler ve Arif Aşçı gibi isimlerle birlikte fotoğrafa gönül veren isimlerin galerilerinin yer aldığı konuk fotoğrafçılar bölümü bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!