Ankara: Hamas'a fırsat verilmeli

Güncelleme Tarihi:

Ankara: Hamasa fırsat verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 13:38

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Hamas'ın son Filistin seçimlerinde çoğunluğu sağlamasına ilişkin olarak, “Biz barış sürecinin bu gelişme ile aksamaması gerektiğini düşünüyoruz. Hamas'a bir fırsat verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Tan, haftalık basın toplantısında, Hamas'ın seçim başarısının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ve Filistin için arabulucu bir rol oynayabileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması ve Türkiye'nin bölge istikrarı açısından oynadığı role ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin, barış sürecinin aksamadan yürümesi konusunda her fırsatta önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Sözcü Tan, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hamas'ın son olarak yapılan demokratik çerçevedeki seçimlerde belli bir çoğunluğu sağladığı malum. Biz barış sürecinin bu gelişme ile aksamaması gerektiğini düşünüyoruz. Hamas'a bir fırsat verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Diğer taraftan İsrail tarafına da önyargılı hareket edilmemesi ve barış sürecinin aksamadan devamına yardımcı olunması şeklinde telkinlerimiz olmaktadır. Bizim bu yöndeki mesajlarımız bizzat sayın Bakanımız (Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül) tarafından geçen cuma günü basın aracılığıyla gerek Ortadoğu ve dünya kamuoyuna gerekse Türk kamuoyuna duyurulmuştur.”

Haberin Devamı

Bu arada diplomatik kaynaklar, Türk yetkililer tarafından Hamas'a, ilk izlenim için ikinci bir şanslarının olmadığı yönünde dolaylı yoldan telkinlerde bulunulduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!