Ankara-Eskişehir hızlı tren projesi 2006 sonunda tamam

Güncelleme Tarihi:

Ankara-Eskişehir hızlı tren projesi 2006 sonunda tamam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 18:17

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ”Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabını öncelikli olarak tamamlayıp 2006 sonunda açmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara-Eskişehir etabını öncelikli olarak tamamlayıp 2006 sonunda açmayı hedefliyoruz” dedi. Başkent Ekspresi ile İstanbul'dan Eskişehir'e gelen Bakan Yıldırım, garda, Vali Kadir Çalışıcı, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan ve Muharrem Tozçöken, CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin ve Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın tarafından karşılandı.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, buradan kent merkezindeki Sakarya Caddesi'nden geçen TCDD hattında incelemelerde bulundu. Yıldırım, burada, Tepebaşı alt kademe Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'ndan bilgi aldı.
Vali Kadir Çalışıcı'yı ziyaretinde konuşan Bakan Yıldırım, İstanbul-Ankara arasında yıllardır lafı edilen, ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabının inşaatının devam ettiğini belirterek, inşaatın yaklaşık yüzde 70'inin tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

“Bu hattı öncelikli olarak tamamlayıp 2006 sonunda açmayı hedefliyoruz” diyen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Projenin, Eskişehir-İstanbul etabının ihalesi yapıldı. Bu hattın inşaatına da bu yıl içinde, çok kısa sürede başlamayı planlıyoruz. Ankara-İstanbul arası 3 saat olacak. Ankara-Eskişehir arası yaklaşık 1 saat, Eskişehir-İstanbul arası da yaklaşık 2 saat olacak. Eskişehir'den Ankara ve İstanbul'a gitmek, İstanbul'da bir semtten bir semte gitmek kadar kolaylaşacak. Bu da Eskişehir'in büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak. Yıllardır özlenen bu proje, hükümetin demiryollarının gelişmesi yönünde ortaya koyduğu kuvvetli politikaların sonucudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!