Ankara bombacısı Özgür Ünsal'ı annesi dövmesinden tespit etmiş

Güncelleme Tarihi:

Ankara bombacısı Özgür Ünsalı annesi dövmesinden tespit etmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 06:46

Ankara’da 13 Mart’ta bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerden Özgür Ünsal’ın, Fransız bir filmden etkilendiği ve koluna İngilizce ‘Someone stop me’ yazdırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Enis Yıldırım'ın haberine göre, Kızılay’da 13 Mart tarihinde 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı düzenleyen PKK’lı terörist Seher Çağla Demir’in kimliği, bulunan parmaklarından saptandı. Demir’in PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bomba eğitimi aldığını belirleyen güvenlik güçleri, Özgür Ünsal’ın ise sevgilisi Demir’den başka kimseyle bir bağlantısını tespit edemedi.

Kanlı saldırının ardından güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada, patlayan araçtan atlayan kişinin Özgür Ünsal olabileceği belirlendi. Ünsal’ın Zonguldak’ta yaşayan annesine ulaşan polis, anne G.K.’nın önce ifadesini aldı. Ardındansa oğlunun herhangi bir yerinde belirgin bir iz olup olmadığını sordu. Anne, oğlunun sol kolunda İngilizce dövme bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu’na götürülen G.K.’ya, oğlunun kolu gösterildi. Kolu tanıyan anne, cesedin oğluna ait olduğunu belirtti. Teşhisin ardından DNA testi yapıldı ve gerçeğe ulaşıldı.

Haberin Devamı

FRANSIZ FİLMİNDEN ETKİLENMİŞ

Anne ve babası ayrı olan, uyuşturucu kullandığı belirlenen, son olarak pastacılık yapan ve iflas ettiği öğrenilen Ünsal’ın kavga ve dolandırıcılıktan poliste kaydı olduğu iddia edildi. Özgür Ünsal’ın Fransız yapımı ‘Biri Beni Durdursun’ adlı filmden etkilendiği ve koluna İngilizce ‘Someone stop me’ yazdırdığı ortaya çıktı.

O FİLMİN HİKÂYESİ

Gerçek bir hayat hikâyesini konu alan film, kocasını öldüren bir kadının karakolda yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrol oyuncusu Sophie Marceau, karakola gidip 10 yıl önce kocasının intihar etmediğini, kendisinin balkondan iterek öldürdüğünü itiraf edip tutuklanmasını istiyor. O gece nöbetçi olan kadın polis, kadının yıllar sonra neden hapse girmek istediğini merak ediyor. Dinlediği öyküde kadının kurban olduğunu anladıkça, tutanağı tutmak istemiyor. Gece boyunca kadın polis ile itirafçı kadın arasında gelgitler yaşanıyor. Şüpheli kadın, polisin silahını ele geçiriyor ve silahı doğrultup kendisini tutuklatacak kararı bilgisayara girmesini istiyor. Bu sırada, karakolda görevli bir başka polis memuru da işin içine giriyor. Jean-Paul Lilienfeld’in senaryosunu yazıp yönettiği 2013 yılı Fransız yapımı filmde Sophie Marceau, Miou-Miou, Marc Barbe, Yann Ebonge ve Valerie Bodson rol alıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!