Angela'nın kredi kartıyla vurgun

Güncelleme Tarihi:

Angelanın kredi kartıyla vurgun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 02:02

Angela isimli İngiliz'in kart bilgilerini yükledikleri kredi kartıyla İstanbul'da 13 kuyumcudan 44 bilezik alan bilgisayar operatörü ile Londra'daki ortağı yakalandı.

İngiltere'de Angela Beech isimli kadının kredi kartı bilgilerini başka bir kredi kartına aktararak İstanbul'da 13 ayrı kuyumcudan 44 adet bilezik alan Oktay Serbest yakayı ele verdi. Fatih'te bulunan bir kuyumcu dükkanı sahibinin, Oktay Serbest'in bir İngiliz bankasına ait kredi kartıyla alışveriş yaptığını ve durumunun şüpheli olduğunu bildirmesi üzerine Asayiş Şube ekipleri araştırmalara başladı. Özel bir firmada bilgisayar operatörü olarak çalışan Oktay Serbest, kart bilgilerinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alındı.

Yarısı senin yarısı benim

Serbest polise verdiği ifadesinde suçunu itiraf ederek, ‘‘Londra'da bulunan arkadaşım Resul Atasay 'encoder' ve 'decoder' cihazı yardımıyla İngiliz uyruklu Angela Beech'in Lloyds TSB isimli bankaya ait kredi kartındaki manyetik bilgilerini alarak benim ismimim yazdığı başka bir kartına aktardı. Böylece kredi kartında ismim yazmasına rağmen hesap Angela Beech'e gidiyordu. Resul bu kartı bana göndererek kuyumcudan yapabildiğin kadar alışveriş yap, aldığın malların yarısı senin yarısı benim dedi. Ben de 13 ayrı kuyumcudan 1 kilo altın aldım’’ dedi.

İkinci operasyon Londra'da

Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma sırasında Serbest'in İngiltere'deki ortağı Resul Atasay'ın yakalanması için hemen İngiliz polisine bilgi verildi. Acil olarak gönderilen fakstan sonra harekete geçen İngiliz polisi de Resul Atasay'ı yakalayarak gözaltına aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!