Angel kavgası

Güncelleme Tarihi:

Angel kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 21:19

MUĞLA Fethiye’deki hayvan dostu otelde tatil yapan Hollanda İçişleri Bakanlığı’nda görevli Erkan Çıldır ile otel görevlisi eşi Meryem Çıldır’a ait 6 yaşındaki terrier cinsi dişi köpek ‘Angel’, otelin havuz başında dogo cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Veteriner kliniğinde ilk müdahalesi yapılan köpek, 6 saat süren ameliyat sonrası 2 gün yoğun bakımda kalmasına rağmen öldü. Gözyaşlarına hâkim olamayan Meryem Çıldır, Angel’ı 6 aylıkken sahiplendiklerini belirterek, “Angel’ım ismi gibi melek oldu. Kızımı koruyamadım” dedi.

Haberin Devamı

‘ŞİKÂYETÇİ OLDUK’
Erkan Çıldır ise olayı şöyle anlattı: “Havuz başında yattığım sırada köpeğim de şezlonga bağlı olarak yanımda duruyordu. Bir anda büyük dogo cinsi köpek koşarak üstümüze doğru geldi. Uzaklaştırmak istedim ama o gücüyle köpeğimizi aldı ve parçaladı. Çok zor durumda kaldık. Araya başka bir müşteri daha girdi. O da kolundan ısırıldı. Köpek otelindi. Jandarmaya verdiğimiz dilekçede otel yetkililerinden de şikâyetçi olduk.”

‘TAHRİK OLUP SALDIRDI’
Otelin genel müdürü İlker Baylan ise otelde kalan pek çok tatilcinin evcil hayvanı olduğunu ancak havuz başına ve restoranlara hayvanların girmesinin yasak olduğunu belirtti, şunları söyledi: “Uyardığımız halde havuz başına köpek getirmişler. Bize ait olan köpek, onun havlamasından ve görüntüsünden dolayı tahrik olmuş. Zincirini koparmış ve iki köpek arasında kavga olmuş.  Olay, yasak olan bir alana evcil hayvan indirdikleri için yaşandı. Onlar bizden, biz de kuralları çiğnedikleri için onlardan şikayetçi olduk.”

Haberin Devamı

‘KIZIM ADI GİBİ MELEK OLDU’
Dogo cinsi ilk kez 1920’de Arjantin’te avcılık görevi için yetiştirildi. Çok iyi domuz avcısı olarak bilinen Dogo, 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nun 14’üncü Maddesi’ne göre “üretilmesi, sahiplendirilmesi, ülkeye sokulması, satışı, reklamının yapılması, takas edilmesi, sergilenmesi ve hediye edilmesi yasak” olan ırklar arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!