Anavatan'da parti tabanı isyan bayrağı açtı

Güncelleme Tarihi:

Anavatanda parti tabanı isyan bayrağı açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2007 13:26

Evlilik hayallerinin suya düşmesiyle birlikte Anavatan'da yaprak dökümü başladı. Dünkü istifalara bugün iki istifa daha eklendi. Yarın ise, yeni istifalar bekleniyor.

Haberin Devamı

 

Mumcu'ya "Öcalan" benzetmesi davası

 

DP ile evlilik planlarının bozulması üzerine Anavatan Partisi'nin tabanı Genel Başkan Erkan Mumcu'ya karşı isyan bayrağı açtı. Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı, Nejat Arseven ve Lütfullah Kayalar gibi önemli isimlerin istifasının ardından, dün de Eski Sağlık Bakanı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Özsoy ile Cengiz Altınkaya da istifa etti.

Merkez sağda esen evlilik rüzgarları yerini krize bırakırken, DP’den beklediği cevabı alamayan Anavatan’da sinirler gerildi. Erkan Mumcu’nun “iyiniyetle bekliyoruz” şeklindeki açıklamalarına rağmen Demokrat Parti’den beklenen cevabın gelmemesi Anavatan’ın kongre programının değişmesine neden olurken, önce Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı’nın istifası ardından Mesut Yılmaz döneminin etkili isimleri Nejat Arseven ile Lütfullah Kayalar’ın istifa edip rotalarını DP’ye çevirmişti.

Haberin Devamı

Bugün de Anavatan Partisi'nde yaşanan istifalar devam etti. Eski Sağlık Bakanı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Halil İbrahim Özsoy ile Cengiz Altınkaya Anavatan ile yollarını ayırdı. Özsoy, istifa dilekçesinde, “Genel Başkan Sayın Erkan Mumcu'nun partide sebep olduğu son olaylar ve söylemleri dolayısıyla Anavatan Partisi MKYK üyeliği ve parti üyeliğinden istifa ediyorum. Gereğini bilgilerinize rica ederim” dedi.

İSTİFALAR DEVAM EDECEK

Anavatan’da peşpeşe yaşanan istifaların ardından kulislerde,başka istifaların da gündeme gelebileceği belirtilirken, Miraç Akdoğan, Hasan Özyer ve Mahmut Koçak’ın da istifa edebileceği öne sürülüyor. Anavatan’dan istifa edenlerin bir kısmının ise DP’ye geçeceği kaydediliyor.

MUMCU'NUN KONUŞMASI BEKLENİYOR

Anavatan Partisi 9. Olağan Büyük Kongresi'nin ikinci gün çalışmaları gergin sürüyor. Aski Spor Salonu'nda gerçekleştirilen büyük kongrede, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) için oy verme işleminin bitmesine dakikalar kaldı. 

Delegeler arasında genel olarak birleşmeye dair umutsuz bir hava var. Anavatan'ın önde gelen isimlerinden Mehmet Keçeciler, Demokrat Parti ile şu sıralar görüşme yapıyor. Keçeciler'in iyi haber getirmesi beklenmediği gibi bu gelişmenin ardından yeni istifaların gelebileceği belirtiliyor.

Seçim işleminin tamamlanmasının ardından Mumcu'nun bir konuşma yaparak birleşmeye dair sonucu açıklaması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!