ANAP’ta aynı nakarat: TSK hükümetin emrinde

Güncelleme Tarihi:

ANAP’ta aynı nakarat: TSK hükümetin emrinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP milletvekillleri, Başbakan Mesut Yılmaz'ın çıkışına desteklerini dün de sürdürerek, ‘‘Yılmaz gerçek bir lider olduğunu gösterdi. TSK hükümetin emrindedir’’ görüşünü dile getirdiler. ANAP Balıkesir Milletvekili Safa Giray ise arkadaşlarından farklı olarak, ‘‘Gerginlik yaratmak fayda getirmez’’ dedi. ANAP'lıların görüşleri şöyle:

Agah Oktay Güner TSK'nın yetkileri Anayasa'da belirlenmiş. TSK, hükümetin manevi şahsiyeti ve Başbakan'ın emrindedir. Başbakan'ın sözleri numaralı gözlük gibi, ihtiyacı olan alıp takar.

Yaşar Okuyan Yılmaz'ın ortaya koyduğu tavır, Türkiye'de demokrasinin gelişmesine önemli katkı sağlayacak bir tavıdır. Yılmaz, sadece ANAP'ın seçilmiş genel başkanı değil, aynı zamanda gerçek bir lider olduğunu ortaya koymuştur.

Uğur Aksöz Bu ülkede ilgili ilgisiz, bilgili bilgisiz, yetkili yetkisiz herkes konuşuyor da Başbakan konuşmak zorunda kalınca ve üstelik görevi icabı konuşunca bu neden mesele yapılıyor.Bu ülkenin Başbakan'ı ne konuşacak. Domatesin faydalarından mı bahsedecek?

BAKANLAR: YUMUŞAMA

Bakanlar, dün Başbakan Yılmaz ile TSK arasında yaşanan gerilimin bir an önce sona erip bir yumuşamanın sağlanmasını istediler. ANAP ve DTP'li bakanlar, gerginliğin yarar getirmeyeceğini vurguladılar. DTP'li Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Türkiye'nin önceliklerinin, tartışılan gündeminin çok ötesinde olduğunu vurguladı.

DTP'li Devlet Bakanı Mehmet Batallı da, ‘‘Kimse siyasi hırs ve ihtirasları nedeniyle orduya laf etmeye kalkasın. Ordunun ne demek istediğini anlamayan kaz kafalı genel başkanlar var’’ dedi. DTP'li Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu da, ‘‘Girilen yumuşama ortamının devamını sağlamak için herkes çaba göstermelidir’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!