ANAP’ta 18 vekil dışarda

Güncelleme Tarihi:

ANAP’ta 18 vekil dışarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2002 01:55

ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın en büyük sürprizi Sami Selçuk ve Ahmet Mete Işıkara oldu. ANAP listesinde 18 milletvekiline yer verilmedi. Bunlardan aralarında Işın Çelebi ve Birkan Erdal'ın da bulunduğu 6'sını Yılmaz listesine almadı. Diğer 12 milletvekili ise adaylık başvurusu yapmadı.

Yılmaz, Çelebi ve Erdal dışında Sebgetullah Seydaoğlu, Abdülbaki Erdoğmuş, Mecit Pirüzbeyoğlu ve Ahmet Kabil'i listeye almadı. Yılmaz, MKYK üyeleri Oltan Sungurlu ve Adil Aşırım'a da istedikleri yeri vermedi ve listeye koymadı.

ANAP'ın popüler isimleri Şadan Tuzcu, Bülent Akarcalı, İlhan Aküzüm, Kamran İnan, Mehmet Güneş, Güneş Taner, Yaşar Eryılmaz, Evren Bulut, Veysel Atasoy, Mehmet Ali Bilici ve Burhan Kara aday olmadılar. Rasim Zaimoğlu ise DYP'de önseçime katıldığı için aday olma hakkını kaybetti. ANAP'ta sürprizlerden birini de bazı adayların adres değişikliği oluşturdu. İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın Diyarbakır, Aydın Milletvekili Yüksel Yalova Muğla'ya, Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli İzmir'e, İzmir Milletvekili Sümer Oral ise Manisa'ya kaydırıldı. Haşim Haşimi, Diyarbakır'da Ayaydın'ın arkasından ikinci sırada aday gösterilmekten rahatsız oldu. Ancak Yılmaz'ın Ayaydın'ın Mardin ve Diyarbakır bölgesindeki etkinliğinden yararlanmak istediği belirtildi. Yalova da yıllardan beri Aydın'da Cengiz Altınkaya ile süren soğuk savaş sonucu Muğla'ya gitmeye razı oldu.

Ayrıca ANAP'ta listelerin seçilebilecek yerlerine 10'a yakın kadın adayın yerleştirildiği görüldü.

Özal'ın prensleri artık yok

8.
CUMHURBAŞKANI Turgut Özal'ın kabinesinin parlak isimleri 3 Kasım seçimlerinde olmayacak. Bülent Akarcalı, Şadan Tuzcu, Kamran İnan, Güneş Taner ve Veysel Atasoy gibi isimler milletvekili adayı olmazken, Işın Çelebi ise listelerde yer almadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!