ANAP, nabız yoklayacak

Güncelleme Tarihi:

ANAP, nabız yoklayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP, FP Lideri Recai Kutan'ın iki seçimi ayırmayı tartışabilecekleri yolundaki sözlerine temkinli yaklaştı. ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney, seçimlerin ertelenmesi veya iki seçimin ayrı tarihlerde yapılması konusunda her partiden farklı görüşler ortaya atıldığını, ancak hiçbirinin sonuç getirmediğini belirtti. Bu nedenle seçimlerin erteleneceğine inanmadıklarını söyleyen Güney, ‘‘Sayın Kutan'ın sözlerinde samimi olup olmadığını anlamak için, FP Grup Başkanvekili arkadaşlarla bir görüşme yapabilirim’’ dedi.

ANAP kurmayları, daha önce benzer sinyalin CHP'den geldiğini, ancak tartışmaya açıldığında da farklı sözler söylenmeye başlandığını söylediler. Aynı kısır tartışmanın yeniden yapılmasını doğru bulmadığını belirten ANAP Grup Başkanvekili Uğur Aksöz, şunları söyledi:

‘‘Kutan'ın sözlerinin biraz çarpıtıldığını düşünüyorum. Tartışabilirim demekle, iki seçimin ayrılmasını istiyorum demek ayrı şeylerdir. Şimdiye kadar bu konuyu çok tartıştık, ama bir sonuç alınamadı. Ülke hızla seçime gidiyor. Bundan geri dönmek, ancak tüm partilerin ortak talebi ile olur. Hiç kimse de seçimlrin ertelenmesi önergesini vermeye yanaşmaz. Kimse kendisine seçimden kaçtı dedirtmez.’’

FP'nin ‘düzenle uyumlu’ bir parti görüntüsü verme çabası içinde olduğunu belirten ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Dedelek ise ‘‘İrticai görüntüden çıkmak ve rejimle barışmak istiyorlar. Ama takıyye yapıp yapmadıklarını zamanla göreceğiz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!