ANAP: İttifak zaten yasak

Güncelleme Tarihi:

ANAP: İttifak zaten yasak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP - DSP seçim ittifakına yasal çekince ileri sürüldü. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, seçimlerde DSP ile ittifak yapmalarının ya da bazı illerde adaylarını desteklemelerinin sözkonusu olmadığını belirterek, siyasi partiler yasasında ittifakın yasak olduğunu anımsattı.

Keçeciler dün parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Mesut Yılmaz ile görüştüğünü, bu türden haberleri yayanların adaylık başvurusu sırasında cezalandırılacağını bildirdi. Keçeciler, ANAP ya da DSP'den yerel seçimlerde ittifak yapılması için bir öneri gelmediğini, iki partinin de böyle bir ittifak kararı alamayacağını söyledi.

SEÇİMDEN SONRA DA KOALİSYON

Keçeciler DSP ile iyi bir koalisyon ortaklığı yaptıklarını, seçimlerden sonra gerekirse yeniden DSP ile koalisyon kurabileceğini kaydetti.

ANAP'ın aday başvurularını 4-26 Ocak 1999 tarihleri arasında kabul edeceğini hatırlatan Keçeciler, ‘‘Bazı iller için adayların adı geçiyor. Bunlar, hayali haberlerdir. Eğer bu haberleri duyuranlar adaylar ise aday seçimi sırasında şiddetle cezalandırılacaklardır. Bunu Sayın Genel Başkanımız'la konuştuğum için rahatlıkla söyleyebiliyorum’’ dedi.

CHP: ETKİLİ OLMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgen Keleş ise ittifak konusunu ‘‘Türkiye'de insanlar, onların biraraya geldiklerinde ne yaptıklarını yaşayarak gördüler. O nedenle bu ittifakın etkili olacağını zannetmiyorum’’ diyerek yorumladı.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan da ANAP-DSP ittifakı iddialarını ‘‘Hayırlı olsun’’ diye değerlendirdi. Gölhan partisinin ittifakı düşünmediğini, tek başına iktidara namzet olduklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!