ANAP bedelli askerlik istedi

Güncelleme Tarihi:

ANAP bedelli askerlik istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAP Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli, 1 Ocak 1979 tarihinden önce doğanları kapsayacak ikinci bir bedelli askerlik uygulaması için TBMM Başkanlığı’na yasa önerisi verdi.

Pakdemirli'nin verdiği öneri yasalaşırsa, her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1979 tarihinden önce doğan her yükümlü bu uygulamadan yararlanabilecek.

15 bin Alman markı

Yasanın kapsamına giren yükümlülerin (öneri yasalaştığı takdirde) yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor. 15 bin Alman markı veya karşılığı yabancı ülke parasını, ya da Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak Türk lirası parayı ödeyen ve Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenecek birlik ve kurumlarda temel askerlik eğitimlerini tamamlayan yükümlüler askerlik hizmetini yapmış sayılacak.

Bu kapsamda bulunan ve 31 Aralık 2000 tarihinde kırk yaşını tamamlamış olanlar ise 20 bin Alman markı veya karşılığı veya yabancı ülke ya da Türk lirası parayı ödediklerinde temel askerlik eğitimine tabi tutulamayacak.

Yasa önerisine göre, bedelin ödenme usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin düzenlemeler, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!