Anaokulunda taç battı

Güncelleme Tarihi:

Anaokulunda taç battı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 08:11

İstanbul Kağıthane’de özel bir anaokuluna giden 2.5 yaşındaki Ece Bıçakçı, arkadaşlarıyla oynarken gözüne kendisine ait olmayan bir taç battı. Görememe ihtimali olan Ece’nin ailesi şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

KAĞITHANE’de özel bir anaokuluna giden 2.5 yaşındaki Ece Bıçakçı, arkadaşlarıyla oynarken, gözüne kendisine ait olmayan bir taç battı. Tacı kendi eliyle çıkardığı öne sürülen Ece’nin çığlıkları üzerine öğretmenleri yardıma koştu. Gözü kanayan Ece, hastaneye götürüldü. Korneasında ve merceğinde hasar meydana gelen Ece hemen ameliyata alındı.

36 AY ALTI RUHSATI YOK

3 Temmuz’da meydana gelen olayın ardından, Ece’nin avukat annesi Nihan Eren Bıçakçı ve babası Murathan Bıçakçı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ece’nin 32 aylık olduğunu, anaokulunun 36 aydan küçük çocukların eğitimi için gerekli ruhsata sahip olmadığını belirten Bıçakçı çifti, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikâyette bulundu.

Anaokulunda taç battı

Haberin Devamı

‘KIZIM KÖR OLABİLİR’

Olay sırasında Ece ile ilgilenen ve şüpheli tavırları olan bir öğretmenin işten çıkarıldığını söyleyen avukat baba Murathan Bıçakçı, “Kızımın başına gelen bu olaydan sonra bütün hayatımız değişti. Kızımın kör olma riski çok yüksek. Yıllarca sürecek bir tedavi başlayacak. Görme seviyesi, dikişler alındıktan sonra belli olacak. Buna göre yeniden ameliyatlar geçirecek. Bunun sorumlusu cezasını almalı” dedi.

Anaokulunda taç battı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bıçakçı ailesinin şikâyetinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pembe Mavişim Anaokulu yöneticileri ve sorumlu öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. Okul yönetimi ise ihmal iddialarıyla ilgili “Konu savcılık tarafından incelendiği için açıklama yapmayacağız” dedi.

‘GİTTİĞİMDE KIZIM AMELİYATTAYDI’

Avukat anne Nihan Eren Bıçakçı, öğretmenlerin ihmali nedeniyle olayın gerçekleştiğini iddia ederek şunları söyledi: “Eşimle ben çalıştığımız için çocuğumuzu 10 ay önce bu kreşe verdik. Olay sonrasında öğretmenleri telefonla beni aradı. Kızımı doktora götürmüşler. Ben gittiğimde Ece ameliyattaydı. Kızımın gözüne 4 çocuk ve 4 öğretmenin bulunduğu bir odada taç battı. O tacın kimin olduğunu sorduğumuzda cevap vermediler. Biz olayın böyle olmadığını düşünüyoruz. Anaokulu yönetimi sürekli bir şeyleri gizlemeye çalışıyor. Olayda öğretmenlerin ihmali var. Tacın kızımın gözüne başka birisi tarafından batırıldığını ve panikle çıkarıldığını düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!