'Ananı al git buradan'

Güncelleme Tarihi:

Ananı al git buradan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 15:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de kendisini bağırarak protesto eden ve “Anamızı ağlattınız” diyen bir çiftçiyi, “Lan terbiyesizlik yapma” diye azarladı.

Haberin Devamı

2 gündür Mersin’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Mersin Merkez İlçe kongresine katıldı. Erdoğan, kongrenin yapıldığı Edip Buran Spor Salonu’na geldiğinde, Mersin’in merkeze bağlı Kuyuluk Beldesi’nde çiftçilik yapan Kemal Öncel’in protestosuyla karşılaştı. “Anamızı ağlattınız be. Aşk olsun size aşk olsun. Tarım Bakanı Anayasa’yı ihlal ediyor. Yetmedi mi? Öldük, bittik sayın başbakanım. Hangi yüzle geldin buraya?” diye bağıran çiftçi, korumalar tarafından engellenip, uzaklaştırılmak istendi. Çiftçi, sol kolunun ameliyatlı olduğunu söyleyerek, kendini engelleyen korumalara da bağırdı.

Ananı al git buradan

Kemal Öncel, daha önce de TBMM'de eylem yapmıştı. 



Başbakan Erdoğan, polislere, “Bırakın yanıma gelsin. Derdini bana anlatsın” diye engel oldu. Öncel üzeri aranırken, “Bende bir şey yok. Rahat olun” dedikten sonra, yanına gittiği Erdoğan’a “Devletimin Başbakanı” diye hitap etti.

"ARTİSTLİK YAPMA"

Daha sonra çiftçiyle Başbakan arasında şu konuşma geçti:
Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
Kemal Öncel: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.
Başbakan: Artistlik yapma
Kemal Öncel: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
Başbakan: İyi bir sanatçısın
Kemal Öncel: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma
Kemal Öncel: Lan mı?
Başbakan: Evet
Kemal Öncel: Lan mı? Canın sağ olsun.
Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Kemal Öncel: Ne zaman?
Başbakan : Şimdi.
Kemal Öncel: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.
Başbakan : Hadi ananı al git buradan.
Çiftçi Öncel, Başbakan’ın bu sözünden sonra korumaların da kendisini uzaklaştırması üzerine “Suya muhtaç olduk. Lan diye hitap etme. Ayıp be” diye söylenerek, ayrıldı. Güvenlik görevlileri, eylemciyi bir süre izledi. Gözaltının olmadığı belirtildi.

TBMM’DE EYLEM YAPMIŞTI

Öncel, 4 yıl önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dönemin DYP Lideri Tansu Çiller, Meclis Grubu’nda konuşurken “Sayın Başbakan Kuyuluk Belediye Başkanı’nı lütfen görevinden alın” diye bağırmıştı. Öncel, DYP'li Kuyuluk Belediye Başkanı Yakup Şık’ın yolsuzluk yaptığını, kendisinin ekmeğiyle oynadığını öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!