Anadolu Üniversitesi 31 öğretim görevlisi alacak - İşte başvuru şartları ve tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi 31 öğretim görevlisi alacak - İşte başvuru şartları ve tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2019 21:41

Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi alınacağını duyurdu. 27 Aralık tarihinde Resmi Gazete'de verilen ilana göre, üniversite bünyesinde 31 öğretim ve araştırma görevlisi görev alacak. Adaylar başvurularını Anadolu Üniversitesi'ne şahsen yapacak. Peki, Anadolu Üniversitesi öğretim elemanı alımı başvuru şartları neler? Başvurular hangi tarihlerde yapılacak? İşte, Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi alımı kadro dağılımı ve başvuruları hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı; Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Kanunun 31 ve 50/d maddeleri ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği hükümleri uyarınca ilanda belirtilen şartları taşıyan öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri alınacaktır. Peki, kadro dağılımı nasıl olacak? İşte, ilanla ilgili ayrıntılı bilgiler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
-Öğretim Görevlisi (mezun olunan veya programa öğrenci alınan alandan) ve Araştırma Görevlisi (programa öğrenci alınan alandan) adayları için ALES’ten en az 70 puan, yabancı dil sınavından (YDS, KPDS, ÜDS veya YÖKDİL) en az 60 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
- Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların YÖK Yürütme Kurulu Kararı gereği “Azami Öğrenim Sürelerini” doldurmamış olması gerekmektedir.

MUAFİYET

Haberin Devamı

- Doktora/sanatta yeterliğini tamamlamış olanlar ve yükseköğretim kurumlarında bu unvanlarda çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınav ALES’ten muaftır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER NELER?

1. Başvuru Formu (internet sitemizin “Duyurular” bölümünde yer alan form doldurulacaktır.)
2. Özgeçmiş
3. Diploma / Geçici Mezuniyet / Denklik Belgesi örneği (e-devletten alınabilir.)
4. Lisans transkript örneği
5. ALES belgesi örneği
6. Yabancı dil belgesi örneği
7. Askerlik durum belgesi
8. İki adet fotoğraf
9. Hizmet belgesi (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan veya çalışmış olanlar için)
10. Tecrübe belgesi (sigortalı hizmet dökümü ve çalışma belgesi)

İLANLA İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!