Anadolu liseleri için son bir şans

Güncelleme Tarihi:

Anadolu liseleri için son bir şans
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anadolu liseleri kesin kayıt süresi yarın doluyor. Kayıtlar sonrasında açık kalabilecek kontenjanlar, bu okullara kayıt yaptıramayanlar için yeni bir şans yaratacak. Açık kontenjanlara önkayıtla öğrenci alınacak.

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nı kazanamayan adaylar, 31 Ağustos'tan itibaren şanslarını bir kez daha deneyebilecekler. 17-25 Ağustos tarihleri arasında kesin kayıt hakkını elde edemeyenler, 31 Ağustos'ta bu şansı tekrar yakalama imkanına kavuşacaklar.

Kesin kayıtların yarın bitmesinden sonra okul müdürlükleri, kesin kayıt yaptıran öğrencilerin sayıları ve açık kontenjanlarını bir tutanakla tespit edecek. Tutanağın bir örneği milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek. Diğer örneği ise okul kapısında velilerin rahatlıkla görebileceği bir yere asılacak. Böylece açık kalan kontenjanlara önkayıtla öğrenci alımı için velilere çağrı yapılacak. 31 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında Anadolu liseleri için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, sınavla öğrenci alan diğer okullar için de okul müdürlüklerine başvuruda bulunulacak.

Önkayıt başvurusunda bulunan öğrenciler, fen liselerine fen ağırlıklı toplam standart puan, diğer okullara ise toplam ağırlıklı standart puan ile yerleştirilecekler.

Bu öğrencileri Anadolu lisesine yerleştirmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilköğretim müfettişi, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcilerinden bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyon, başvuruda bulunan adayları, puan ve tercih sırasına göre açık kontenjanlara yerleştirecek. Puanı yeterli olan adaylar, sadece bir okula yerleştirilecek. Bir okula yerleştirilen adayların isim listesi, en geç 6 Eylül'e kadar okul müdürlüğüne gönderilecek. Önkayıt sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 7-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ÖNKAYIT KOŞULLARI

Öte yandan, Anadolu teknik, Anadolu meslek ve Anadolu imam-hatip liseleri için açık kontenjan kadar öğrencinin ön kayıt yaptırmaması halinde, 9 Eylül'de sınava girip girmediğine bakılmaksızın bu okullara kayıt-kabul şartlarını taşıyanlara önkayıt yapılacak. Önkayıt bitiminde kayıt kabul komisyonu, başvuran adayların ilköğretim okulu diploma notuna göre sıralama yapacak. Bu adayların kayıtları da 10-11 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Önkayıt için başvuruda bulunacak adaylarda şu özellikler aranacak:

Kesin kayıt hakkı kazandığı halde yaptıramayanlar, tercih ettiği okullardan herhangi birine kesin kayıt hakkı kazanamayanlar, herhangi bir ortaöğretim kurumuna kesin kayıt yaptırmış olmasına rağmen, kayıtlarını geri alanlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!