Anadolu Isuzu, Citimark’ı Japon Başkan’la tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Isuzu, Citimark’ı Japon Başkan’la tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 00:00

Ticari araç sektörünün öncülerinden Anadolu Isuzu, ’İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda yeni modellerini sergiliyor. Anadolu Isuzu’nun 9 metre segmentindeki ilk toplu taşıma aracı ’Citimark’ın vitrine çıkacağı fuara, Japon Isuzu İkinci Başkanı Shintani de katılıyor.

1983 yılında Isuzu ile lisans anlaşması yaparak o dönemin otomotiv sektöründe ilk Türk-Japon ortaklığını gerçekleştiren Anadolu Isuzu, ’İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda kamyon, kamyonet, otobüs ve pick-up segmentindeki araçlarıyla yer alıyor. Anadolu Isuzu, 9 metre segmentindeki ilk toplu taşıma aracı ’Citimark’ın Isuzu İkinci Başkanı Shintani’nin de katılacağı fuarda büyük ilgi görmesini bekliyor.

Midibüs sektörünün lideri Anadolu Isuzu, kendi dizaynı olan otobüs ailesine Citimark’ı da ekleyerek 9 metre segmentinde de iddialı olmayı amaçlıyor. Citimark, 75 kişilik kapasitesi ve arkadan motoru ile toplu taşıma sektörüne yeni bir seçenek olarak sunuluyor.

Anadolu Isuzu’nun otobüs grubunda sınıfının en geniş iç hacmine sahip olan Citibus da Euro 3 emisyonlu 175 beygirli Turbo Dizel Common Rail Motoru ile fuarda yerini alıyor. 6 ileri vitesi ve havalı süspansiyona sihap olan Citibus’un ayakta ve oturarak toplam 60 kişilik yolcu kapasitesi bulunuyor. Çok ekonomik yakıt tüketimi sağlayan Citibus’ta ön disk frenler standart, retarder ise opsiyonel olarak sunuluyor.

KÜÇÜK ROYBUS DA YENİLENDİ

Anadolu Isuzu’nun 27 kişilik koltuk kapasitesine sahip küçük otobüsü Roybus ve Roybus C modelleri, yeni dış görünüşü ile fuarda sergileniyor. 4 silindirli Turbo Dizel motoru ve ekonomik yakıt tüketimi ile Roybus ailesinin NKR-Low modeli, 80 beygir motor gücüne sahip. NKR-Low, alçak şasisi ile yükleme-boşaltmada büyük kolaylık sağlarken, yüksek manevra yeteneği sayesinde en dar sokaklara bile kolayca giriyor. NKR-Low, ideal kabin içi yüksekliği, arka küçük çift tekeri, yüke göre otomatik fren ayarlama sistemi (LSPV) ve otomatik fren balata ayarı sayesinde yüksek konfor ve güvenlik sunuyor.

NQR 3D ise 175 beygir gücündeki yeni Euro 3 motoru ve Common Rail özelliğiyle artık daha iyi çekiş gücü, daha az yakıt sarfiyatı, daha az gürültü ve daha çok dayanıklılık sağlıyor. Yüke göre otomatik fren ayarlama sistemi (LSV), çift devreli tam havalı fren sistemi, otomatik fren balata ayarı, ABS ve ASR’ye sahip NQR 3D’deki fren sistemi daha da geliştirilerek aracın sürüş güvenliği arttırıldı.

TURKUAZ MAKYAJIYLA DAHA ÇEKİCİ

Anadolu Isuzu’nun Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve Gebze Şekerpınar tesislerinde üretilen Turkuaz otobüsleri de yenilenen tasarımı ile fuarda tanıtılıyor. Ön ızgarası, far çerçevesi ve tamponu tamamen yenilenen Turkuaz, değişen arka maskı ve tamponu ile daha da çekici bir görünüm sergiliyor.

Turkuaz’ın geliştirilen ön ve arka süspansiyon sistemi sayesinde aracın stabilitesi artırılarak daha yüksek güven ve sürüş konforu sağlandı. Ön disk fren, aks kapasiteleri arttırıldı. Yeni Turkuaz ekonomik yakıt tüketimi ve dayanıklılığına ek olarak, daha güvenli sürüş ve daha konforlu yolculuklar sunuyor.

Bu D-Max sınırlı sayıda üretildi

Anadolu Isuzu’nun Mayıs ayında tamamen yenilenerek piyasaya sunduğu ve önümüzdeki günlerde Türkiye’de üretmeye başlayacağı pick-up modeli D-Max de fuarda sergileniyor. Anadolu Isuzu’nun pazar liderliğini hedeflediği pick-up segmentinde özel müşterilere hitap edebilmek amacıyla Ağustos ayında pazara sunduğu D-Max 4X2 Limited Edition modelinin ise özellikle ilgi çekmesi bekleniyor.

D-Max Limited Edition, 2.5 litre 136 beygirlik Common Rail turbo dizel Intercooler motorunun yanında ABS, çift hava yastığı gibi güvenlik, elektronik aydınlatmalı gösterge paneli, projektör tipli halojen farlar gibi öncü, 16 inch jantlar, gövde renkli tampon ve gövde renkli sinyalli yan aynalar ile alaşımlı tutamakları gibi ayırt edici özelliklere sahip. Türkiye’de üretilmesi planlanan Isuzu D-Max 4X4 modelinin ise manuel viteste 136 beygir olan gücü otomatik viteste 163 beygire çıkabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!