Ampulde dinleme cihazı iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Ampulde dinleme cihazı iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 16:11

Elektrik tüketiminde tasarrufu yaygınlaştırmak amacıyla Diyarbakır Elektrik Dağıtım İdaresi (DEDAŞ), bu amaçla okullara tasarruflu ampuller dağıtmıştı. Ancak bazı öğrenci velilerinin "ampullerde dinleme cihazı olduğu" düşüncesiyle ampulleri kırması, bazılarının da ampulleri çıkarıp kullanmaması DEDAŞ yetkililerini tekrar harekete geçirdi. İddialar üzerine Diyarbakır DEDAŞ Müdürü Reşit Kurttekin, okullarda dağıtılan tasarruflu ampullerde dinleme cihazı bulunduğu iddialarını yalanlayarak, bu projeye siyaset karıştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Haberin Devamı

OKULLARA TASARRUFLU AMPUL - FOTO GALERİ

Enerji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ülke genelinde başlatılan ‘Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi’ kapsamında, Diyarbakır DEDAŞ İl Müdürü Reşit Kurttekin ve Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, okullarda tasarruflu ampul dağıttı. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda, öğrencilere dağıtılan ampullerin yararları anlatılırken, öğrencilerin yanlarında getirdikleri eski ampuller alınarak yerlerine tasarruflu ampuller verildi.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak’da dağıtılan ampuller, içlerinde ‘Dinleme cihazı bulunduğu’ dedikodusu üzerine öğrenci velileri tarafından kırılmıştı. Dedikodulara açıklık getiren DEDAŞ İl Müdürü Reşit Kurttekin, bunların dinleme cihazı olmadığını ispatlamaya hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“Bunlar kutularından ilk defa çıkartılan ampullerdir. Bunun aksini iddia edenler varsa Elektrik Mühendisleri Odası’nda mühendisler tarafından basın huzurunda inceleyebiliriz. Bunların içine dinleme cihazı yerleştirme gibi bir amaçla kullanılması söz konusu değildir. Bölgemizde ciddi elektrik sorunları yaşanmaktadır. Amacımız tasarruf ile öğrencilerimizin kaliteli enerji altında ders görmelerini sağlamaktır.”

Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman da, proje kapsamında 23 ilde 2 milyondan fazla tasarruflu ampul dağıtıldığını kaydederek, “Dinleme cihazı iddilarında siyasi bir yaklaşım var ve bu doğru değildir. Benim oğlum bu dağıtılan ampullerden getirdi ve ben kendi ellerimle eve taktım. Bu tamamen vehme dayalı bir yaklaşımdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!