Amirden memura kaçmadım imzası

Güncelleme Tarihi:

Amirden memura kaçmadım imzası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 21:03

KPSS’deki usulsüzlük iddiaları nedeniyle tutuklanan başkomiser Ö.G., adli kontrol şartıyla tahliye olduktan sonra göreve döndü. Başkomiser şimdi, ‘en yakın karakol’ kapsamında, kendisinin amir olarak görev yaptığı polisevinde haftanın iki günü “Kaçmadım” imzası atıyor.

Haberin Devamı

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların önceden dağıtıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada geçen mart ayında yapılan operasyonda aralarında başkomiser Ö.G.’nin de 62 kişi gözaltına alındı. Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında Ö.G. ile birlikte 32 şüpheli tutuklandı. Savcı Yücel Erkman, tutuklamaya sevk yazısında, 5 yıl önce soruları dağıttığı iddia edilen şüphelilerden Berat K.’nın çalıştığı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’ndaki aramanın ‘haberli’ yapıldığını iddia ederek, “Şüphelilerden Emniyet görevlisi Ö.G.’nin, HTS analiz raporu ve şemasına göre örgüt lideri konumundaki M.H.S.’nin işyerine (Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı kast ediliyor) aramaya gitmeden 1 gün önce M.H.S.’yi 3 kez farklı zamanlarda aradığı anlaşılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

ARAMADAN BİR GÜN ÖNCE GİTTİK

Ö.G. ise hâkimlik sorgusunda, haberli arama iddiasına ilişkin, “Bir soruşturma nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan bir adres verdi. Gittiğimizde kapı kapalıydı. Bu telefon numarasında arama yaptım. Şahsa işyerine gelmesini söyledim. Aramadan bir gün önce işyerine gittik. Kontrol ettik. O esnada biz arama yapılacağını bilmiyorduk. Daha sonra durumdan savcıyı bilgilendirdik. Ertesi gün usulüne uygun olarak aynı işyerinde arama yaptık” diye konuştu.

MEMURUNA İMZA VERİYOR

Emniyet amiri Ö.G. ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından 26 Mart 2015’te tutuklandı. 14 Temmuz 2015’te her salı ve pazar günü ikâmetinin bağlı olduğu kolluk kuvveti amirliğine imza atması şeklindeki adli kontrol kararıyla tahliye edildi. Tahliye kararından sonra Ö.G., Artvin Emniyet Müdürlüğü Polisevi Şube Müdürü olarak atandı. İkametgâhına en yakın yer, amir olarak görev yaptığı polisevi olduğu için adli kontrol kararı kapsamında burada imza atmaya başladı.

HÂKİMLİK, KARARI KALDIRMADI

Ö.G., avukatı aracılığıyla adli kontrol kararının kaldırılması için Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu. Başvuruda, “Görevi başındaki emniyet amirinin kendi görev yaptığı kurumda imza atması usuli işlemin ötesine geçmemektedir. Görevine iade edilen, görev yaptığı kurumda haftada iki kez imza atması keyfi olduğu gibi düşündürücüdür” denilerek ‘fiilen anlamı kalmayan’ kararın kaldırılması istendi. Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği ise “adli kontrol kararının şartlarında değişiklik olmadığı, sağlayacak yeni bir delil ileri sürülüp ibraz edilmediği” gerekçesiyle talebi reddetti.

Haberin Devamı

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların önceden dağıtıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada geçen mart ayında yapılan operasyonda aralarında başkomiser Ö.G.’nin de 62 kişi gözaltına alındı. Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında Ö.G. ile birlikte 32 şüpheli tutuklandı. Savcı Yücel Erkman, tutuklamaya sevk yazısında, 5 yıl önce soruları dağıttığı iddia edilen şüphelilerden Berat K.’nın çalıştığı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’ndaki aramanın ‘haberli’ yapıldığını iddia ederek, “Şüphelilerden Emniyet görevlisi Ö.G.’nin, HTS analiz raporu ve şemasına göre örgüt lideri konumundaki M.H.S.’nin işyerine (Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı kast ediliyor) aramaya gitmeden 1 gün önce M.H.S.’yi 3 kez farklı zamanlarda aradığı anlaşılmıştır” dedi. ARAMADAN BİR GÜN ÖNCE GİTTİK Ö.G. ise hâkimlik sorgusunda, haberli arama iddiasına ilişkin, “Bir soruşturma nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan bir adres verdi. Gittiğimizde kapı kapalıydı. Bu telefon numarasında arama yaptım. Şahsa işyerine gelmesini söyledim. Aramadan bir gün önce işyerine gittik. Kontrol ettik. O esnada biz arama yapılacağını bilmiyorduk. Daha sonra durumdan savcıyı bilgilendirdik. Ertesi gün usulüne uygun olarak aynı işyerinde arama yaptık” diye konuştu.MEMURUNA İMZA VERİYOR Emniyet amiri Ö.G. ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından 26 Mart 2015’te tutuklandı. 14 Temmuz 2015’te her salı ve pazar günü ikâmetinin bağlı olduğu kolluk kuvveti amirliğine imza atması şeklindeki adli kontrol kararıyla tahliye edildi. Tahliye kararından sonra Ö.G., Artvin Emniyet Müdürlüğü Polisevi Şube Müdürü olarak atandı. İkametgâhına en yakın yer, amir olarak görev yaptığı polisevi olduğu için adli kontrol kararı kapsamında burada imza atmaya başladı. HÂKİMLİK, KARARI KALDIRMADIÖ.G., avukatı aracılığıyla adli kontrol kararının kaldırılması için Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu. Başvuruda, “Görevi başındaki emniyet amirinin kendi görev yaptığı kurumda imza atması usuli işlemin ötesine geçmemektedir. Görevine iade edilen, görev yaptığı kurumda haftada iki kez imza atması keyfi olduğu gibi düşündürücüdür” denilerek ‘fiilen anlamı kalmayan’ kararın kaldırılması istendi. Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği ise “adli kontrol kararının şartlarında değişiklik olmadığı, sağlayacak yeni bir delil ileri sürülüp ibraz edilmediği” gerekçesiyle talebi reddetti.      m Mesut Hasan BENLİ / ANKARA 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!