Amerikan Büyülelçiliği'nden Genelkurmay usulü açıklama

Güncelleme Tarihi:

Amerikan Büyülelçiliğinden Genelkurmay usulü açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 20:21

Haberin Devamı

Bugüne kadar bu tür açıklamaları ABD Büyülelçisi Ross Wilson yapardı. Bu olay Ankara kulislerinde şöyle yorumlandı:

"İnternet ortamında sanal savaş"

Daha önce Türk Genelkurmay'ı ABD'li 2 jetin tacizini internet sitesinden duyurmuştu. Şimdi aynı şeyi ABD Büyükelçiliği yapıyor.

Wilson, büyükelçiliğin internet sitesinde yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nin PKK’ya silah vermediğini söyledi. Wilson, PKK ile hiçbir şekilde iletişim kurulmamasının, ABD’nin politikası olduğunu ifade etti. Amerika’nın, Türkiye’nin ardından PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul eden ilk ülke olduğuna dikkat çeken Wilson, PKK’yı bu şekilde sınıflandırmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Wilson, PKK ve liderleri ile görüşmediklerini ve görüşmeyeceklerini, örgüte ya da üyelerine silah vermediklerini ve vermeyeceklerini onlara herhangi bir şekilde destek olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

ABD’nin PKK, PKK terörizmi ve diğer terör örgütleriyle ile mücadelesinde Türkiye’yi güçlü bir şekilde desteklediğini ve Türkiye ile işbirliği yaptığını söyleyen Ross Wilson, uzun dönemde de Türkiye’nin dostu olarak kalacak ve terör saldırıla için bir üs olarak kullanılmamasını sağlayacak şekilde Irak’ın birliği, güvenliği ve istikrarı konusunda da Türk yetkilileri ile çalıştıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!