AMD eğlenceye odaklandı

Güncelleme Tarihi:

AMD eğlenceye odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 10:10

AMD, kişisel bilgisayarın gücünden ve esnekliğinden yararlanarak insanların hayatına giren 'tüm ekranlarda' daha geniş dijital eğlence deneyimleri yaşatma hedefini duyurdu. AMD bu hedefine giden yolda, profesyonel AMD LIVE! markasını 2006 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi beklenen yüksek donanımlı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara uygulayacak.

Haberin Devamı

AMD'nin müşteri odaklı yaklaşımına bağlı kalınarak geliştirilen AMD LIVE!, tüketicilerin bugün kullanmakta oldukları elektronik cihazları ve yayın araçlarını geliştirecek yenilikçi, tamamlayıcı ve uyumlu çözümler sunuyor. AMD LIVE! sayesinde kullanıcılar dijital ortam dosyalarını evlerinin farklı odalarında hazırlayabilecek, saklayabilecek, dağıtabilecek ve izleyebilecek; üstelik yanlarına alarak diledikleri zaman, diledikleri yerde de kullanabilecekler.

AMD LIVE!, masaüstü bilgisayarlar için AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciler ve dizüstü bilgisayarlar için AMD'nin çift çekirdekli mobil işlemcileri yardımıyla dijital ortam gelişiminin ön sıralarında yer alacak. AMD64 teknolojisinden yararlanan ve açık standartlara dayalı olan AMD LIVE! markalı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, gelişkin dijital eğlence çözümleri sunarak evde eğlence ile çalışma arasındaki mesafeyi kapatacak.  Çok çeşitli biçimlerdeki dijital içeriği saklama, oynatma ve yönetme kapasitesine sahip olacak bu gelişmiş bilgisayarlar; seçenek, kontrol ve kişiselleştirme açısından çok zengin olacak.

Haberin Devamı

Büyük projede Microsoft ortaklığı

Media Center bilgisayarlarıyla yakaladığı başarıyı sürdürmek isteyen AMD, AMD LIVE! markalı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarıyla, Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 ve yakında piyasaya çıkacak Windows Vista işletim sistemlerinin yardımıyla müşterilere sıra dışı bir eğlence deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

AMD LIVE! ile tüketicilerin eğlence anlayışı büyük oranda genişleyecek ve tam anlamıyla etkileşimli bir hale gelecek. Tüketiciler, AMD LIVE! markalı masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarla eğlence sistemlerine müzik gönderebilecekler, fotoğraflarını televizyonda gösterebilecekler, kayıtlı televizyon programlarını, filmleri, müzikleri ve resimleri DVD veya CD'ye yazabilecekler; ayrıca tüm bunları bir dizüstü bilgisayara, MP3 veya kişisel medya oynatıcısına ya da PDA'ya aktarabilecekler.

Geniş destek

AMD, dev projesi için çeşitli endüstri liderlerinden ve dijital içerik üreticilerinden de destek alacak. AMD ve  STMicroelectronics (ST) yaptıkları açıklamada, televizyona takılacak İnternet'e bağlı bir alıcı aracılığıyla televizyona yepyeni ve sürükleyici eğlence seçenekleri ekleyeceklerini duyurdular. Ayrıca, aralarında Alienware, ATI Technologies, Broadcom, Motorola, Nero Inc., NVIDIA ve VIA Technologies gibi endüstri liderlerinin bulunduğu şirketler, AMD'nin dijital ortam hedefine verdikleri desteği açıkladılar.

Haberin Devamı

AMD yaptığı açıklamada ayrıca, Microsoft'un işbirliğiyle yeni bir AMD LIVE! Web sitesi açtığını da duyurdu. www.amd.com/amdlive adresinden ziyaret edilebilecek sitede, AMD64 teknolojisi ve Windows XP Professional yazılımını kullanarak yaratıcılık anlamında büyük yeniliklere imza atmış sanatçıları ve yapımcıları görmek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!