Amcaoğluyla evlendirildi hamileyken evden kovuldu

Güncelleme Tarihi:

Amcaoğluyla evlendirildi hamileyken evden kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2007 00:00

Konya’da, ŞEFKAT-DER Kadın Sığınma Evi’nde kalan 28 yaşındaki bir kadının, 13 yıl önce amcasının oğluyla evlenmesinden sonra başına gelmeyen kalmadı.

Yaklaşık 5 aydır Kadın Sığınma Evinde kalan H.Ö. (28), 15 yaşındayken Siirt’te amcasının oğluyla zorla evlendirildiğini söyledi. Evliliğinde hiç mutlu olamadığını ifade eden H.Ö, eşinden sürekli dayak yediğini anlattı. Bu sürede bir erkek çocuklarının dünyaya geldiğini, ikinci çocuklarına hamileyken de 2003 yılında eşi tarafından kapı önüne konulduğunu belirten H.Ö. şunları anlattı:

"Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdum ve orada 6 ay devlete ait bir kadın sığınma evinde kaldım. Bu süre içinde şu anda 8 yaşında olan oğlumun kalp ameliyatını yaptırdım ve şimdi 3.5 yaşında olan kızımı doğurdum. 6 ay sonra ailem beni kabul eder düşüncesiyle Siirt’e gittim. Orada yaklaşık 2 yıl kaldıktan sonra ailem, çocukları eşime bırakmam durumunda bana bakacaklarını, aksi takdirde laf, söz olacağı gerekçesiyle evde kalamayacağımı söylediler."

Bunun üzerine amcasının (kayınpederi) yaşadığı Alanya’ya gittiğini ve eşiyle görüştüğünü anlatan H.Ö, eşinin boşanma davası açtığını öğrendiğini ve amcası tarafından eve kabul edilmediğini söyledi. Eşinin çocuklarını da almak istemediğini ifade eden H.Ö. "Çocuklarımı eşime bırakmak istedim ’evlatlık veririm’ diye kabul etmedi. Çocukları eşim almayınca ailem de kabul etmedi. Ben çocuklarımı nasıl bırakırım? Eşim ve ailem kabul etmeyince yine Antalya Kadın Sığınma Evine gittim. Burası da daha önce 6 ay kaldığım için kabul etmedi. Eşim, anne ve babam ile devlet beni kapı önüne koydu" dedi.

H.Ö, "Devletin bizim gibi ortada kalan kadınlara sahip çıkmasını istiyoruz. 2 çocuğumla ortada kaldım. En güvendiğim kişiler, devlet bile bana acımadı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!