Ambulansta öncelik bakanın mı, hastanın mı

Güncelleme Tarihi:

Ambulansta öncelik bakanın mı, hastanın mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 00:00

Elazığ'ın Baskil İlçesi’ne bağlı Kutlugün Köyü’nde evlerinin bahçesinde bulunan 2 metre derinliğindeki kuyuya düşen 6 yaşındaki Fatih Oktar’ı babası Metin Oktar boğulmak üzereyken kurtardı. Oktar Ailesi kendilerine en yakın olan Kara Ali bölgesindeki 112 acil servis istasyonundan ambulans istedi.

Ancak ambulans olmadığı belirtilince aile yoldan çevirdikleri araç ile Fatih Oktar’ı Fırat Tıp merkezi yoğun bakım servisine kaldırdı. Metin Oktar, Kara Ali 112 Acil İstasyonu’ndaki tek ambulansın Bakan Binali Yıldırım’a tahsis edildiği için kendilerine gönderilmediğini öne sürerek isyan etti. Elazığ sağlık müdür yardımcısı Dr. Bülent Savaş ise sadece zaruretten dolayı o bölgedeki ambulansı bakan için görevlendirdiklerini söylemekle yetindi.

Yanlış yapmışlar

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, olayı öğrenince, "Üzüldüm. Yanlış yapmışlar" dedi. Bakan şunları söyledi: "İlçedeki tek ambulansın bize tahsis edildiğinden haberim yok. Eğer bir hastayı bırakıp bize tahsis ettilerse üzüldüm. Biz kimseden ambulans talebinde bulunmadık. Ambulansın görevi acil durumdaki kişilere hizmet vermektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!