Amaç milleti kurkutmak

Güncelleme Tarihi:

Amaç milleti kurkutmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İç Güvenlik Yasası’nın görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan kavgalarla ilgili “İç Güvenlik Yasası getiriyorsunuz, Parlamento’da terör estiriyorsunuz” dedi. Çeşitli açılışlar için Tekirdağ’a giden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

ABDULLAH GÜL UYARDI

“Bunun adı İç Güvenlik Yasası değil. Nasıl bir iç güvenlik yasası ki, muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsunuz. Milletvekiline bunu yapıyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi vatandaşa ne yapacak. Onların dokunulmazlığı var bunu yapıyor, vatandaşın dokunulmazlığı yok onların da ensesinde boza pişirecek. Abdullah Gül açıklama yaptı ‘Bir daha gözden geçirin’ diye. Sağduyunun sesi sonunda söylüyor. Vatandaş huzur içerisinde yaşamak istiyor. Vatandaşın derdi mi var? Bu kahveye geldik oturduk işte ne güzel. Bir derdimiz mi var? Ama buradan biri gelecek diyecek ki ‘Bir dakika sen makul şüphelisin, seni içeri atacağız’ Niye arkadaşlar? Hangi gerekçeyle? ‘Seni tutuklayacağım’ hangi gerekçeyle? Bunlar doğru değil.

MİLLET SİZDEN KORKMAZ

Türkiye birinci sınıf demokrasiyi kabul etmek zorundadır. Birinci sınıf demokrasi. Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da nasılsa, Belçika’da nasılsa, Japonya’da nasılsa bizim ülkemizde birinci sınıf demokrasi öyle olsun. Vatandaşımız buna layık. Niye üçüncü sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopayla gezsin. Devlet vatandaşa hizmet etme aracıdır, baskı kurma aracı değildir. Devletin eline sopa verip, vatandaşın ensesinde boza pişiremezsiniz. Yapmak istedikleri bu, biz de buna karşıyız. Zaten kanun var, yüzünü kapatanı yakalar götürürsünüz. Molotofkokteyli atanı savunan mı var? Vatandaşı kandırıyorlar. Amaç, seçime gidiyoruz, AKP kan kaybediyor. ‘Acaba baskı kurarak bu milleti nasıl korkuturuz?’ Millet sizden korkmaz.”

Savcıyı kutlarım

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddialarına ilişkin savcının soruşturma başlattığı hatırlatılınca, iddiaların kim tarafından ortaya atıldığını sordu. Gazetecilerin kaynağının belli olmadığını ifade etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Güzel, başsavcılığı kutlarım. İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle savcıyı kutlarım” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!