Alzheimer tedavisinde yeni yöntem

Güncelleme Tarihi:

Alzheimer tedavisinde yeni yöntem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 11:52

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı bir çalışma, beyindeki yağ asidi seviyesini kontrol altında tutmanın Alzheimer hastalığının tedavisinde yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

Çalışmayı yapan araştırma ekibi, Nature Neuroscience dergisinde yayımlanan makalede, farelerde yapılan deneylerde, beyindeki yağ asidi oranlarının düşürülmesinin hayvanların hafıza sorunları ve davranış değişikliklerini azalttığının ortaya çıktığını yazdı.

Gladstone Nörolojik Hastalıklar Enstitüsü ve California Üniversitesi bilim adamları, yaptıkları deneylerde normal farelerin beyinleriyle, Alzheimer'a benzer durumları sağlamak için genetik müdahalede bulunulan fareleri karşılaştırdı.

Bilim adamları, Alzheimerlı farelerin beyinlerinde araşidonik asit olarak adlandırılan yağ asidi oranının yüksek olduğunu saptadı.

Bilim adamları daha sonra PLA2 enzimi tarafından kontrol edilen yağ asidi oranını azaltarak, Alzheimerlı farelerin hafıza sorunlarını kısmen azaltmayı başardı.

Araştırmaya başkanlık eden Dr. Lennart Mucke, yağ asidi seviyesinin diyet ya da ilaçlarla düzenlenebileceğini belirtti, ancak bu yeni teravi stratejisini insanlarda denenmeden önce daha çok çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!