Altın Portakal'da büyük değişiklik!

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakalda büyük değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 14:50

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre, ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmler için “yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma” koşulu getirildi.

ANTALYA (A.A)

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenleneceğini belirtti.

Festival yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını bildiren Akaydın, Altın Portakal'a ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmler için “yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma” koşulunun getirildiğini ifade etti.

Altın Portakalda büyük değişiklik

Akaydın, yönetmelikte yapılan değişikliğin gerekçesini şöyle açıkladı:
“Altın Portakal'da yarışmaya katılacak uzun metraj filmlerle ilgili 'ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma' koşulu geçmiş yılların yönetmeliklerinde zaten vardı. Türk sinemasına damgasına vuran krizin bir sonucu olarak, yıl içinde tek rakamlarla ifade edilen yapımların gerçekleştirildiği düşüşler gözlendi. Yarışma yönetmeliğinde son yıllarda yumuşatmaya gidilmesinin nedeni buydu. Türk sineması, artık her yıl 80 ile 100 arasında filmin yapıldığı bir düzeye ulaşmıştır. İlgili maddede yaptığımız düzenleme, yarışma yönetmeliğimize geri dönüldüğü şeklinde anlaşılmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!