Altın Portakal Şiir Ödülü Birhan Keskin'in

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal Şiir Ödülü Birhan Keskinin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 22:39

Haberin Devamı

Mehmet H. Doğan (Eleştirmen) Yücel Kayıran (9. Altın Portakal Şiir Ödülü Sahibi, Şair), Haydar Ergülen (2. Altın Portakal Şiir Ödülü Sahibi, Şair), Hüseyin Ferhad (5. Altın Portakal Şiir Ödülü Sahibi, Şair) ve Cevat Çapan (Şair)'dan oluşan seçici kurulun oylarıyla ödül bu yıl, “BA” isimli kitabıyla Birhan Keskin'e verildi.

Gülten Akın'dan sonra Altın Portakal Şiir Ödülü'nü alan ikinci kadın şair olan Birhan Keskin'in, “Doğayı ve insan doğasını bütün açmazları, sorunları, çatışmalarıyla, tıpkı 'insanın halleri'ni, 'yeryüzünün halleri'yle birleştirmede gösterdiği gözalıcı başarı gibi, ürpertici bir şiir diline dönüştürmenin yetkin bir örneğini oluşturduğu” için, ödüle değer görüldüğü bildirildi.

Birhan Keskin ödülünü, 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde gerçekleştirilecek ödül töreninde alacak.

BİRHAN KESKİN KİMDİR?

Birhan Keskin, 22 Aralık 1963'te Kırklareli'nde doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. İlk şiirini 1984 yılında yayımladı.

Haberin Devamı

Keskin, 1995-1998 yılları arasında arkadaşlarıyla birlikte Göçebe dergisini çıkardı. Çeşitli yayın kuruluşlarında editör olarak çalıştı. 1991 ile 2002 arasında sırasıyla Delilirikler, Bakarsın Üzgün Dönerim, Cinayet Kışı + İki Mektup, 20 Lak Tablet + Yolcunun Siyah Bavulu ve Yeryüzü Halleri isimli şiir kitapları yayınlandı.

Şairin bu ilk beş kitabı 2005 yılında Metis Yayınları tarafından ”Kim Bağışlayacak Beni” adıyla tek ciltte toplandı. Bu ciltle eş zamanlı olarak şairin yeni kitabı “Ba” da okurla buluştu. Birhan Keskin'in Y'ol adını taşıyan yeni şiir kitabı da önümüzdeki günlerde Metis yayınlarından çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!