Altın Portakal heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antalya Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yaşar Sobutay ile Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, 35. Altın Portakal Film Festivali’nde toplam 150 bin dolar ödül dağıtılacağını açıkladılar.

TÜRK sinemasının ‘Oscar’ı sayılan 35. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile bu yıl ilk kez yapılacak Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Film Yarışması başladı.

Son başvuruların 4 Eylül'de kabul edildiği film festivalinde ulusal dalda 11, uluslararası dalda 8 film ile kısa film ve video film festivalinde ise 46 film yarışacak. 35'nci Altın Portakal Film Festivali'ne çoğunluğu bu yıl çevrilen ‘Kaçıklık Diploması’, ‘Yara’, ‘Avcı’ gibi filmlerin yanısıra büyük ilgi gören, ‘Ağır Roman’, ‘Karışık Pizza’ gibi adından çok söz ettiren filmler de katılıyor. 1-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak festival kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Akdeniz Film Yarışması'nda ise Yugoslavya, Mısır, Cezayir, Yunanistan, Lübnan, İspanya, Fransa, İsrail yapımı filmler yarışacak.

Antalya Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yaşar Sobutay, Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, festivalin dışa açılmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. 1-5 Ekim tarihlerinde ulusal, 4-8 tarihleri arasında ise 1'nci Uluslararası Akdeniz Film Yarışması'nın yapılacağını belirten Sobutay, ‘‘Her yıl olduğu gibi iddialı bir program hazırladık. Antalya, sinema ve sanatı konuşacak’’ dedi.

JÜRİ BELİRLENDİ

Altın Portakal Film Festivali'nde görev yapacak jüri üyeleri de belirlendi. Jüride, ÇASOD'dan Menderes Samancılar, SESAM'dan Enver Özer, SODER'den Hülya Koçyiğit, SİYAD'dan Saim Yavuz, FİYAP'tan Cengiz Ergün, FİMYÖN'den Memduh Ün, Sinema Vakfı'ndan Paşa Gündoğdu, Film Müziği Temsilcisi Yalçın Tura, Senarist Temsilcisi Bülent Oran, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Bölümü'nden Alev İdrisoğlu ve vakfı temsilen TRT Drama Program Müdürü Necmettin Varlı yer alacak. Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, toplam bütçesi 400 bin dolar olan festivalde 150 bin doların ödül olarak dağıtılacağını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!