Alptekin’e İtalya Yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Alptekin’e İtalya Yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 07:00

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, İtalya Yıldızı nişanı ve şövalye unvanına layık görüldü. Nişan ve şövalye unvanı Alptekin’e, İtalyan Büyükelçiliği’nin düzenlediği törenle Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani tarafından verildi.

Haberin Devamı

Törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Meltem Taylan Aydın, Cemil Ertem ile AK Parti İstanbul Milletvekili Sare Aydın’ın yanı sıra siyaset ve sanat dünyasından tanınan isimler katıldı.

Gaiani, nişanı Alptekin’e vermekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederken, Alptekin Hürriyet’e şunları söyledi:

Yıllar içinde İtalya ile tüm ilişkilerimde önceliğim hep kültürler arası diyaloğu güçlendirmek oldu. Ve 3,5 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başdanışmanlık görevine atandıktan sonra, bu çalışmaları resmi düzeye taşıma şansı buldum.

1865 yılında başlayan Türkiye ile İtalya arasındaki diplomatik ilişkilerin bugün 165. Yılı… Türkiye ve İtalya, Akdeniz Havzası’nda ortak çıkarları paylaşan, bölgesel ve küresel meselelerde işbirliği içinde çalışma iradesine sahip iki büyük güç… Türkiye-İtalya Hükümetlerarası Zirve Toplantıları, Türk-İtalyan Forumu ve Türk-İtalyan Medya Forumu olmak üzere üç ayakta başlatılan süreç verimli biçimde ilerliyor.

Son olarak, 2021 UNESCO tarafından 700. yıldönümleri sebebiyle iki milletin iki büyük şairi Dante ve Yunus Emre’ye ithaf edildi. Ben de sözlerime son verirken tüm insanlığın bir gün Yunus’un sevgi mesajında ve Dante’nin hümanizm duygusunda buluşmasını temenni ediyorum.

3,5 yıl önce beni Başdanışmanlığına layık görüp şu an burada olmam için ilk fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Ardından bu nişanın tevdi edilmesi yönünde tavsiyede bulunan Sayın Büyükelçi’ye, teklif sunan İtalya Dışişleri Bakanlığına, layık bulan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya teşekkürlerimi sunuyorum…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!