Alptekin'e isyanı Erbakan önledi

Güncelleme Tarihi:

Alptekine isyanı Erbakan önledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi milletvekillerinin, ‘heyecansız’ buldukları Genel Başkan İsmail Alptekin'i devirme planı, son anda suya düştü. Partiyi karıştıran ‘ihtilal planı’, Erbakan'ın devreye girmesiyle önlendi.

Alptekin'i devirip, yerine kongreye kadar Grup Başkanı Recai Kutan'ı getirme planı, FP milletvekillerinin bir süredir yaptıkları gizli ev toplantılarında şekillendi. Milletvekilleri bu planı uygulamak için, parti yetkili kurullarını oluşturmak üzere bu haftasonu Abant'ta yapılması kararlaştırılan kurucular kurulu toplantısını beklemeye başladılar.

Ancak milletvekillerinin bu planı, son anda, Erbakan'ın ‘karargah’ olarak kullandığı Balgat'taki evine ulaştı. Erbakan hemen devreye sağ kolu Oğuzhan Asiltürk'ü soktu. Henüz FP'ye girmeyen Asiltürk, Abant toplantısının yapılmasını önledi. FP yönetimi, toplantıyı gruptaki isyan duruluncaya kadar erteledi. Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da dün TBMM'de, ‘‘Toplantı bir takım sebepler nedeniyle ertelendi’’ dedi.

TAYYİP KUŞKUSU

Erbakan ve yakın kurmayları, ihtilal girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parmağının bulunduğundan kuşkulanıyor. Erbakan ve yakın kurmaylarının, ‘‘Tayyip böylece, ‘Bu işin Alptekin'le gitmeyeceği ortaya çıktı. Yerine Kutan gelirse, işin onunla da gitmeyeceği anlaşılacak. Bu da kongrede tek aday olmamı sağlayacak' mesajını vermek istiyor’’ değerlendirmesini yaptıkları öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!