Almanya'dan PKK yayınlarına baskın

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan PKK yayınlarına baskın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 14:06

Almanya'da İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen "Özgür Politika" gazetesinin yayınını yasakladı.
 Mersin'de taşlı saldırı   3 bombacı yakalandı

Haberin Devamı

Almanya Federal İçişleri Bakanı Otto Schily, terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen “Özgür Politika” gazetesini yayınlayan ve merkezi Neu-Isenburg kentinde olan “E. Xani Presse und Verlags GmbH” adlı yayınevinin faaliyetleri ile bir radikal dinci derneği yasakladı.

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Özgür Politika”nın, “Kongra Gel” adını alan PKK'nın organizasyon yapısına entegre olduğu, bu gazete sayesinde PKK'nın propaganda yaptığı ve yandaş kazanmaya çalıştığı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, yine PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir haber ajansıyla bir yayınevi hakkında da soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Radikal dinci olduğu gerekçesiyle yasaklanan “Yatim Kinderhilfe” (Yatim - Çocuk Yardımı) adlı derneğin de 2002 yılında Schily tarafından, Hamas örgütü adına bağış topladığı gerekçesiyle yasaklanan El Aksa derneğinin devamı niteliğinde bir dernek olduğu belirtildi.

İslami Hayır Örgütü (IWO) adlı dernek hakkında da radikal dinci Hamas adına bağış topladığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Almanya'da 8 eyalette yaklaşık 60 yerde yapılan aramalarda da yasaklanan kuruluşlarla ilgili olarak çok sayıda delil toplandığı kaydedildi.

Schily, bu konuda yaptığı açıklamada, Almanya'yı hazırlık bölgesi olarak kullanan hiçbir radikal dinci ya da terörist örgüte karşı müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, “Federal hükümet radikal dinci ya da terörist her türlü faaliyete karşı kararlı mücadele etmektedir” dedi.

Schily, Almanya'da bu tür yapıları ortadan kaldırmak için her türlü yasal imkandan istifade edeceklerini kaydetti.

POLİSTEN BASKIN

Alman Polisi bu sabah saatlerinde Özgür Politika gazetesine, aynı saatlerde Düsseldorf’ta bulunan Kürtçe müzik prodüksiyonu Mir Müzik, Köln’de bulunan Mezopotamya Yayınevi’ne de baskın düzenlemişti. Bu baskınların ardından  da  Özgür Politika yazarlarından Maşallah Öztürk, Abdulkadir Konuk, Cemal Uçar, Murat Alpavut, Can Kasaboğlu ve Selim Ferat’ın evine de baskın düzenlendiği bildirildi. Aramalar sırasında fotoğraf makinesi ve kameralara el konulduğu, içeridekilerin dışarıya çıkmasının ve telefon kullanmalarının engellendiği öğrenildi. Alman İçişleri Bakanlığı da merkez bürosu polis tarafından basılarak arama yapılan Özgür Politika gazetesinin kapatılmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!