Almanya Hz. Muhammed karikatürlerini eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Almanya Hz. Muhammed karikatürlerini eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 12:33

Almanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanı Norbert Lammert, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanmasını eleştirerek, “Çok hassas bir konuda düşüncesizce, belki de bilinçli olarak kışkırtıcı şekilde davranıldığına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Lammert, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, politikacıların, hangi gazetelerde ne zaman neyin yayımlanacağına karar veremeyeceklerini, ancak basının bu konuda sorumluluk taşıdığını söyledi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi'nin yeni Başkanı Ayyub Axel Köhler ise şiddete kesinlikle karşı olduklarını, ancak Müslümanların öfkesini anlayabildiğini belirtti.

Müslüman olan Köhler, Bild gazetesine verdiği demecinde, ”Müslümanların öfkesi haklı mı?” sorusu üzerine, “Karikatürler ile İslamiyet'e hakaret edildiği için öfkeyi haklı buluyorum. Müslümanların onuru derinden zedelendi. İnsanın en derin inancı olan din, insan onurunun bir parçasıdır ve buna dokunulmamalıdır. Biz diğer inançlardan insanların onuruna da saygı gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“İslamiyet bir şiddet dini mi?” şeklindeki bir soruyu da Köhler, ”Bu iddia edilemez, İslamiyet barış dinidir. Ancak her dinde, insanların inançlarını kötüye kullanarak, onları şiddete kışkırtan kişiler vardır” diye cevapladı.
Bu arada Bild gazetesi, “İslamiyet'ten korkmamız mı gerekiyor?” başlığıyla verdiği haberde, İslamiyet ile ilgili bazı soruları da cevaplandırdı.

İslamiyet hakkında bilgilerin yer aldığı haberde, İslamiyet'ten değil, radikal dinci gruplardan endişe duyulması gerektiği, Hz. Muhammed'in yüzünün hiçbir çizimde gösterilmemesi nedeniyle de Müslümanların karikatürler ile ilgili tepkilerinin daha fazla olduğu ifade edildi.

Gazetede “İslamiyet kötüye kullanılıyor” başlığıyla verilen bir yorumda da İslamiyet'in çok hoşgörülü bir din olduğu, Hıristiyanlara ve Yahudilere de saygı duyduğu belirtilerek, İslamiyet'in bazı gruplar tarafından daha fazla güç ve iktidar sahibi olabilmek için kötüye kullanıldığı kaydedildi. Diğer Alman gazeteleri de bazı Arap ülkelerinde yaşanan şiddet olaylarına yer verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!