Almanya’da peş peşe kriz

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da peş peşe kriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Sünnet tartışması ve Hz. Muhammed’e hakaret eden filmden sonra Almanya’da Müslümanları uyaran afiş gerginliği yaşanıyor. Türk ve Müslüman örgütlerin itirazına rağmen Federal Alman İçişleri Bakanlığı, 21 Eylül’de tepki çeken posterleri sokaklara asmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da peş peşe Müslüman nüfusu rahatsız eden gelişmeler yaşanıyor. Sünnet tartışmasının ardından Pro Deutschland isimli aşırı sağcı grup, tüm

/images/100/0x0/55eb6914f018fbb8f8bf518c
dünyada tepki çeken Hz.Muhammed filminin Almanya’da gösterimi için salon arıyor.
Pro Deutscland’dan yapılan açıklamada, partinin internet sitesindeki bağlantıdan hakaret filminin izlenebildiği, ancak filmin Berlin’de bir sinemada gösterime girmesinin de istendiği ifade edildi. Lars Seidensticker, kasım ayında salon bulunması halinde gösterimin gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat, filmin boykot edilmesini istedi. Almanya Uyum Bakanı Maria Böhmer de Müslümanları kışkırtmayı hedefleyen filmin ‘iğrenç’ olduğunu söyledi, filmin Almanya’da engellenmesi için çaba gösterdiğini söyledi.
Film Müslüman toplumunda rahatsızlık yaratırken azınlık gençlerinin radikal gruplara kaymasını engellemek için başlatılacak olan “Kayıp” isimli poster kampanyası da tepki çekiyor. Almanya İçişleri Bakanlığı’nın “Güvenlik İşbirliği İnisiyatifi” adı altında 21 Eylül’de başlatması beklenen afiş kampanyasında başörtülü kızların yer alması, “Müslümanlar potansiyel bir terörist gibi gösteriliyor” tepkilerine yol açtı. Posterlerde Müslüman ailelerden çocuklarında dikkat çekici bir değişiklik olması durumunda danışma merkezlerine başvurmaları isteniyor.

Haberin Devamı

Hz. Muhammed’i aşağılayan filme yönelik gösteriler sürüyor. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta dün “Peygamberi seviyoruz” yazılı pankartlarla gösteri yapıldı. Dün Afganistan’da 18 yaşındaki bir genç kızın düzenlediği intikam saldırısında 12 kişi öldü. Böylece filmin tetiklemiş olduğu gerginliklerde ölenlerin sayısı 30’a çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!