Alman vatandaşlığı için test

Güncelleme Tarihi:

Alman vatandaşlığı için test
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 14:43

Almanya'da Birlik partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanları, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılar için uyum kursları verilmesini ve ülke çapında test uygulanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Bavyera eyaleti İçişleri Bakanı Günther Beckstein, içişleri bakanlarının Koblenz kentinde düzenlediği konferanstan sonra yaptığı açıklamada, “Vatandaşlığa geçiş turizmine değil, ülke çapında belirli standartlara ihtiyacımız var” dedi.

Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancıların durumlarının kişiden kişiye değişebileceğini ifade eden Beckstein, “Burada 5 yıldır çalışan ve topluma tamamen entegre olan bir kişinin, daha az bir süre burada yaşayan bir kişi kadar sınanmasına gerek yok” dedi.

Vatandaşlık kursu masraflarını da yabancıların kendilerinin karşılaması gerektiğini savunan Beckstein, mayısta yapılacak içişleri bakanları konferansında ortak tutum belirleyeceklerini kaydetti.
Konferansa katılan içişleri bakanları, silahlı kuvvetlerin gerekirse yurtiçinde görev yapabilmesine izin veren bir yasa değişikliğinden yana olduklarını açıkladılar.

Beckstein, Dünya Futbol Şampiyonası sırasında terör eylemi meydana gelmesi durumunda polisin zorlanabileceğini, böyle bir durumda askerlerin de görev yapabilmesi gerektiğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!