Alman Sinema Ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Alman Sinema Ödülleri dağıtıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 15, 2002 15:52

Alman sinemasının en iyileri belirlendi. Bu yıl 52'nci kez düzenlenen Alman Film Ödülleri, Berlin'de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Ödül törenine katılan Başbakan Gerhard Schröder, Alman sinemasının "başarı yolunda ilerlediğini" söyledi.

Haberin Devamı

30'lu yıllarda Kenya'ya giden Yahudi kökenli bir Alman ailenin hayatını anlatan "Afrika'da Hiçbir Yerde" (Nirgendwo in Afrika) filmi, 500 bin euro değerindeki "Altın Lola En İyi Film Ödülü'nü aldı.

Film, en iyi yapım, filmdeki rolüyle Matthias Habich ile en iyi yardımcı oyuncu, Niki Reiser ile en iyi müzik ve Gernot Roll ile en iyi kamera çalışması ödüllerini de kazandı.

Daniel Brühl ise 3 ayrı filmde oynadığı rollerden dolayı en iyi oyuncu ödülünü, Michael Herbig de "Manitu'nun Ayakkabısı" (Der Schuh des Manitu) filmiyle seyirci ödülünü aldı. En iyi kadın oyuncu ödülü "Bella Martha" filmindeki rolüyle Martina Gedeck'e verildi.

400 bin euroluk "Gümüş Lola İkincilik Ödülleri"ni ise yönetmen Andreas Dresen'in "Yarım Merdiven" (Halbe Treppe) ve Tom Tykwer'in "Cennet" (Heaven) adlı filmi aldı.

Ödüller, kültürden sorumlu Devlet Bakanı Julian Nida-Rümelin tarafından verildi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!