Alman polisi tarafından öldürülen Kara'nın eniştesi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi tarafından öldürülen Karanın eniştesi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 11:01

"Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bizi arayarak, başsağlığı dileklerini iletiler ve herhangi bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordular" - "Her türlü hakkımızı hukuki yoldan arayacağız"

Haberin Devamı

Almanya'nın Holzminden kentinde özel harekat polislerince silahla vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Emrah Kara'nın eniştesi Ömer Ateş, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini arayarak, başsağlığı dilediklerini ve herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduklarını söyledi.

Holzminden'deki camide fiziki imkanların yetersiz olması nedeniyle Emrah Kara'nın yaşadığı evin bahçesinde Din Ateşesi Abdullah Gümüşsoy tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Kara'nın naaşı, Türkiye'ye gönderilmek üzere Hannover Havaalanı'na götürüldü.

Öldürülen Emrah Kara'nın eniştesi Ömer Ateş, "Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bizi arayarak, başsağlığı dileklerini iletiler ve herhangi bir ihtiyacımız olup olmadığını sordular. Telefonda, 'Gereken ne varsa yanınızdayız, sahipsiz değilsiniz, Türkiye Cumhuriyeti'nin arkanızda olduğunu bilin. Her türlü ihtiyacınızı gidermek için varız' dediler. Allah razı olsun" diye konuştu.

Devletin desteğini arkalarında hissetmenin kendilerine güven verdiğini belirten Ateş, "Her türlü hakkımızı hukuki yoldan arayacağız. Giden geri gelmez ama böyle olayların tekrar yaşanmaması için kanun ne diyorsa onu yapacağız" ifadesini kullandı.

Emrah Kara'nın cenazesi çarşamba günü, Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Şehir Mezarlığı'na defnedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!