Alman çoban köpekleri ırk standartları ÅŸampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Alman çoban köpekleri ırk standartları şampiyonası
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 12:18

İzmir bir kez daha Alman Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Menemen Belediyesi’nin de destek verdiği Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenen şampiyona EGE-KOOP Villakent Spor Tesisleri'nde yapılacak. Şampiyonada 200 Alman kurdu yarışacak. Şampiyonayı EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan da takip edecek.

Türkiye'nin dört bir tarafından katılımcıların yer aldığı Irk Standartları Yarışması Ä°zmir Åžampiyonası, 8 Nisan Pazar günü gerçekleÅŸtirilecek. DiÅŸi ve erkek ayrı olarak düzenlenecek yarışlar, 3-6 ay,6-9 ay,9-12 ay, 12-18 ay, 18-24 ay, 24 ay üstü açık sınıf, 24 ay üstü kral sınıf ÅŸeklinde yapılacak. Alman Çoban KöpeÄŸi Irk ve Spor DerneÄŸi'nin düzenlediÄŸi ÅŸampiyonadaÂ200 Alman kurdu yarışacak.ÂÅžampiyona saat 09.00'da start alacak. Hayvanlarını yarıştıracak katılımcılar, organizasyon için farklı katılım bedelleri ödedi. 1-4 yaÅŸ arası 40 lira, 4-9 yaÅŸ arası 30 lira, 10 ve üstü yaÅŸ grubu içinse 20 lira ücret tahsil edildi. Åžampiyonanın hakemliÄŸini ise, H. Setzer üstlenecek.

Haberin Devamı

SEÇİM NASIL YAPILIYOR?

Alman çoban köpekleri ve diÄŸer ırk standartları yarışmasında her zaman geçerli olan bir bütünlük ilkesi vardır. Bu ilke yarışan ırkın genel standartlarından sebeple oluÅŸur. Ve yarışma anı boyunca standartlara haiz ve sunumu en iyi yapılan köpek ipi göğüsler. Bu ÅŸu demek oluyor ki bir köpek bütün olarak diÄŸer rakipleri ile kıyaslanır. Çok güzel pigmente ve tüylere sahip bir köpek, kendisinden daha kötü pigmente ve tüye sahip bir köpeÄŸe göre üstün görünse de pigment konusunu tırıs ile lehine dönüştürebiliyor. Ä°ki köpekte çok iyi pigmente sahipseÂve iki köpekte çok güzel koÅŸuyorsa bu durumda ırkın bir 3üçüncü özelliÄŸi gözönünde bulunduruluyor ve birinci belirleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!