Allah'ım yardım et sağ salim çıksın

Güncelleme Tarihi:

Allahım yardım et sağ salim çıksın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 17:16

Van'daki depremden 47 saat sonra mucizevi bir şekilde sağ sağlim kurtarılan Azra bebeğin çıkarıldığı binada çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu sabah Van'a giden Ebru Destan, Azra bebeğin çıkarıldığı binanın önünden bildirdi.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayınladığı fotoğrafla bina önünden son durumu bildiren Ebru Destan, "Azra bebeğin bulunduğu bina önündeyim. Babasını çıkarmaya çalışıyorlar. Allahım sen yardım et, sağ salim çıksın. Şu ana kadar 3 cesete ulaştılar." mesajını yayınladı.

"HİÇ ÜMİDİMİ YİTİRMEDİM" 

Yaşadıkları evin enkazından, depremden 2 gün sonra torunu Azra ve gelini  Semiha Karaduman ile birlikte yaralı çıkarılan babaanne Gülsade Karaduman yaptığı açıklamada, deprem anını anlatmasının mümkün olmadığını ifade  etti.

Erzurum'daki tedavisinin ardından Sivas'taki evine gelen ve istirahat  eden babaanne Karaduman, ağlayarak “Yavrum orayı anlatamam, benim anlatacağım  tek şey Sinan'ım. Sinan'ım için herkesten dua bekliyorum. Allah rızası için  herkesten dua bekliyorum. Hiç ümidimi yitirmiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Enkazın altından torunu Azra ve gelini ile birlikte çıkarıldığını ifade  eden Karaduman, “Ben gelinimle, torunumla bir çıktım, onlarla bir çıktım.  Allah'ım inşallah Sinan'ımı da bağışlar. Rabbimden tek dileğim o. Allah'ım  herkesi kurtarsın, bu acıyı kimseye yaşatmasın” dedi.

Karaduman, torunu Azra için ise “O yavrum kucağımdaydı, onu Allah  kurtardı. Kucağımızdaydı, işte Allah korudu, biz koruduk” ifadelerini kullandı.

Enkaz altındaki Sinan Karaduman'ın emekli tarih öğretmeni olan amcası  Mustafa Karaduman ise Kırıkkale'de ikamet ettiğini, depremi duyar duymaz etki  derecesini anlamak için bir müddet beklediğini, Ankara'dan Van'a uçak bileti  bulamadıkları için Sivas'a geldiklerini söyledi.

İlk etapta enkaz altında 3 akrabalarının kaldığını öğrendiklerini ifade  eden Karaduman, daha sonra 3 akrabalarının kurtulduğunu hatırlattı.

Yeğeni Sinan'ın eşi, kızı ve annesinden ayrı olarak dairenin farklı  bölgesinde olduğunu öğrendiklerini belirten Karaduman, “Şu anda dua etmekteyiz,  Rabbimize duacıyız. İnşallah Rabbim iyi bir ameli, iyi bir dileği varsa onu  dileğine ulaştırmak amacıyla ömrünü uzatır diye bekliyoruz” dedi.

Eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi olan ağabeyi Ahmet Karaduman ile  eşi Gülsade, torunu Azra ve gelini Semiha Karaduman'ın sağlık durumlarının iyi 
olduğunu belirten  Mustafa Karaduman, yeğeni Sinan için de dua ettiklerini belirterek, “İnşallah kurtulacaktır diye bekliyoruz” dedi.

Karaduman, akrabalarının Van Erciş'te enkaz bölgesinde olduğunu,  Sinan'dan gelecek mutlu haberleri beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

“Mucize kurtuluşun adı: Azra bebek”

Depremden 2 gün sonra enkaz altından sağ çıkarılan 14 günlük Azra bebeğin  hayatta kalma ve kurtarılma hikayesi birçok yabancı basın kuruluşunda manşetten  ve ilk sayfadan yer almıştı. Azra bebek ile annesi ve babaannesinin kurtuluşu  dünya basınında “Bir aileden 3 nesil kurtarıldı” başlığıyla duyurulmuştu.

Azra bebeğin annesi Semiha Karaduman, Azra'yı enkaz  altında kucağından hiç bırakmadığını, kayınvalidesi Gülsade Karaduman ile  birlikte bebeğinin hayatta kalmasını sağlamak için büyük mücadele verdiğini  söylemişti. Anne Karaduman, enkaz altında bulundukları ilk gün Azra'yı  emzirdiğini ve sütüyle beslediğini belirterek, “Enkaz altında hiçbir şey  yiyemediğimiz için sütüm de kurudu. Sütüm kuruyunca bebeğimi tükürüğümle  besledim. Çünkü açtı ve ateşi çıkmıştı. Biz açlığa dayanabiliyorduk fakat onun  öyle bir durumu yoktu. Bundan dolayı da onu tükürüğümle hayatta tutmaya  çalıştım” ifadelerini kullanmıştı.

Azra bebeğin annesi Semiha ve babası Sinan Karaduman'ın (34) 31 Temmuz  2009'da evlendikleri öğrenildi. Sinan Karaduman'ın İstanbul Teknik Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olduğu bildirildi. Sivas'ta yaşayan Karaduman  çifti, doğum için eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi olan ve Erciş'te özel bir  hastanede çocuk hastalıkları uzmanı olarak çalışan Ahmet Karaduman'ın yanına  gittiği, anne Karaduman'ın Van'da erken doğum yaparak 9 Ekimde Azra bebeği  dünyaya getirdiği belirtilmişti.

Doğumun ardından Azra bebek ile ailesinin bir süre bebeğin bakımı ve  tedavisi için dede Ahmet ve babaanne Gülsade Karaduman'ın yanında kaldığı  kaydedilmişti. Doktorların normalde “29 Ekimde dünyaya gelecek” dediği Azra  bebek, 23 Ekimde ailesiyle birlikte Van depreminde enkaz altında kalmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!