Aliyev: 'Doğalgazda Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var'

Güncelleme Tarihi:

Aliyev: Doğalgazda Türkiyenin desteğine ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 15:39

Azerbaycan Enerji Bakanı Natık Aliyev, Azerbaycan’ın doğalgazını Avrupa’ya taşıma konusunda Türkiye ile çalışmak istediklerini kaydederek, bu konuda Türkiye’nin desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Azerbaycan Enerji Bakanı Natık Aliyev’i makamında kabul etti. Girişte kısa bir açıklama yapan Azerbaycan Enerji Bakanı Natık Aliyev, Türkiye ile çalışmaktan mutlu olduklarını belirterek, “İran’la enerji anlaşmanız hayırlı olsun. Destekliyoruz. Türkiye için ne iyi olan Azerbaycan’ın sevinci” dedi.

Azerbaycan’ın doğalgazını Avrupa’ya taşıma konusunda Türkiye ile çalışmak istediklerini kaydeden Aliyev, Şahdeniz’in 2’inci bölümünde de satıcı olarak Avrupa’ya çıkmak istediklerinin altını çizdi. Aliyev, bu konuda Türkiye’nin desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, iki ülkenin karşılıklı olarak büyük projeleri bitirdiğini kaydederek, BTC’den 1 milyon petrol varil taşındığını söyledi. BTC’yi petrol nehrine benzeten Güler, “ Şahdeniz’in 2’inci bölümünde de beraber çalışmak istiyoruz. Azeri gazını Yunanistan ve İtalya sabırsızlıkla bekliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!