Alistair'in dedesinin yazlığına hırsız girdi

Güncelleme Tarihi:

Alistairin dedesinin yazlığına hırsız girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2005 14:34

İzmir'in Foça İlçesi Yeni Foça Beldesi'nde 2.5 yıl önce bir çay bahçesinde bebek arabasında uyurken maganda kurşunuyla yaşamını yitiren 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'un dedesi avukat Tuncer Eşsizhan'ın yazlığına hırsız gidi. Televizyon, uydu alıcısı ve 2 şişe viski çalan 3 zanlı yakalanırken bir zanlının arandığı belirtildi. Çalınan mallar bulunarak Eşsizhan'a teslim edildi.

Avukat Tuncer Eşsizhan'ın, Yeni Foça Beldesi Atatürk Mahallesi Denizkent Sitesi 160 Sokak 13 numaradaki yazlığının kapısına anahtar uydurup geçen cumartesi günü giren hırsızlar, televizyon, uydu alıcısı ve 2 şişe viski çalıp kaçtı. Komşuların kapıyı açık görüp bildirmesi üzerine yazlığına gelen Eşsizhan, hırsızlık yapıldığını anlayınca polisi arayıp şikayetçi oldu.

Parmak izi çalışmasının ardından harekete geçen polis, Menemen İlçesi Asarlık Beldesi'nde oturan, çeşitli suçlardan sabıkalı 24 yaşındaki Metin Akburak, 30 yaşındaki Osman Edeoğlu ve 28 yaşındaki Mahmut Aykut'u gözaltına aldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, yazlıktan çaldıkları malzemeler de ele geçirildi. Çalıntı eşyalar Eşsizhan'a teslim edildi. Polis, hırsızlıkla ilgili 22 yaşındaki Erdoğan Eriş'in arandığını, gözaltındaki üç zanlının ise işlemlerin ardından adliyeye sevkedileceğini belirtti.

YAŞAMA HAKKI SINIRLI

İskoçyalı David Grimason ile evli olan kızı Özlem Grimason'un tek çocuğu olan torunu Alistair Grimason'u maganda kurşununa kurban verdikten sonra ‘Bireysel Silahlanmaya Hayır’ kampanyası başlatan Avukat Eşsizhan onbinlerce imza toplamıştı. Avukat Eşsizhan, “Türkiye'de her yönden, yaşama hakkı çok sınırlı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle hırsızlık, gasp, kapkaç aldı başını gidiyor.

Kimse de buna dur demiyor. Kötü niyetli kişilerin kolay yoldan para kazanmak istemesi, masum vatandaşların mağduriyetini arttırıyor. Bu ülkede herkesin başına her an birşeyler gelebilir” diyerek tepkisini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!