'Alevilik, İslam'ın dışındadır'

Güncelleme Tarihi:

Alevilik, İslamın dışındadır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2004 11:48

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Doğan, “Alevilik, İslam'dan binlerce yıl önce vardı. İslam'ın dışındadır ve kendine özgüdür” dedi.

Haberin Devamı

Doğan, federasyonun genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Aleviliğin yok sayılmaya devam edildiğini savundu.

  

Nüfus kağıtlarından din hanesinin kaldırılması gerektiğini ileri süren Doğan, din hanesinin bulunmasının, Anayasa'nın 24. maddesinde düzenlenmiş olan inanç özgürlüğü ve 2. maddesindeki laiklik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

  

Konuşmasında, Sinan Işık isimli bir vatandaşın, nüfus cüzdanının din hanesinde yazan İslam ibaresinin Alevi olarak değiştirilmesi için İzmir 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davayı anımsatan Doğan, bu davanın “Aleviliğin İslam'ın farklı bir yorumu olduğu” gerekçesiyle reddedildiğini, oysa Aleviliğin İslam dininden binlerce yıl önce var olduğunu ve İslam'ın dışında yer aldığını bildirdi.

Haberin Devamı

  

Doğan, nüfus cüzdanlarından din hanesi kaldırılıncaya ya da din hanesine "Alevi" ibaresinin yazılmasına izin verilinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!