Aleviler'den Başkent protestosu

Güncelleme Tarihi:

Alevilerden Başkent protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2008 12:30

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde Ankara’da düzenlenen “eşit yurttaşlık” mitingine katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen yurttaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Tren Garı’nda toplandı.

Haberin Devamı

EŞİT YURTTAŞLIK MİTİNGİN'DEN FOTOĞRAFLAR

Vatandaşlar, buradan gruplar halinde mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçerken, katılımın yüksek olması dikkati çekti.

Yurttaşlar yürüyüş boyunca “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “AKP halka hesap verecek” sloganları attı. Mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı’ndaki aşırı kalabalık nedeniyle alana girişlerin geciktiği gözlendi.

Mitinge katılacak vatandaşlar, Sihhiye'deki miting alanına arama noktalarından geçerek alınıyor. Mitinge katılan vatandaşlar, Sihhiye alanında Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve ellerindeki bağlamalarıyla hükümete olan tepkilerini dile getirdikleri gözleniyor. Mitinge çok sayıda siyasetçi, milletvekili ve sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra Sivas Madımak olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldığı görülüyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, mitingin yapıldığı Sıhhiye Meydanı’ndaki yoğun güvenlik önlemleri de dikkati çekti. Çevrede bulunan yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.

EĞİTİMDE İŞKENCE

 

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Fevzi Gümüş Alevilerin ortak talepleri hakkında açıklamalar yaptı. Son 6 yılda Alevilerin hiçbir zaman görmediği kötü muameleyle karşılaştığını ifade eden Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Aleviler, AKP iktidarı döneminde farklı bir politikayla karşılaşmadı. Biz AKP'nin bir kaç Aleviyi yanlarına devşireceğini biliyorduk. Başbakan’ın yaptığı iftar tamamen samimiyetsizdi. Zaten bunun arkasından da herhangi birşey gelmedi."

 

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Fevzi Gümüş Türkiye'de Alevi çocuklarının eğitimde işkence çektiğini, AKP iktidarı döneminde Alevi köylerindeki cami yapımların hızlandırıldığını ve Alevilerin gerçek anlamda laiklik istediğini ifade etti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!