Alemdaroğlu için ilk söz YÖK'ün son karar Sezer'in

Güncelleme Tarihi:

Alemdaroğlu için ilk söz YÖKün son karar Sezerin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 01:58

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde en çok oyu alarak 1'inci gelen Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun yeniden rektör olup olmayacağı kararı için gözler önce YÖK, sonra da Köşk'e çevrilecek.

YÖK Genel Kurulu, İstanbul ve Anadolu Üniversitesi'ndeki seçim sonuçlarına göre belirlenen 6 rektör adayı için yarın toplanıyor.

Mevzuata göre, YÖK Genel Kurulu, 6 olan rektör adayı sayısını ‘gizli’ oylamayla 3'e indirecek. Genel Kurul üyelerinin oylarına göre, en çok oyu alandan başlayarak hazırlanacak 3'er isimli liste, Sezer'e sunulacak. Sezer, 2 üniversite için 3'er adaydan birini İstanbul, diğerini Anadolu Üniversitesi'nin rektörü olarak atayacak.

Seçimleri büyük oy farkıyla kazanan Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun kaderi, önce yarın YÖK'te yapılacak toplantıda çizilecek. İstanbul Üniversitesi'nin geçen rektörlük seçimindeAlemdaroğlu'nun karşısında aday olarak yarışan Prof. Dr. Burhan Şenatalar, bu kez Kemal Alemdaroğlu'nu YÖK üyesi olarak değerlendirecek. Yine bu seçimde aday olan ve 2 oy alan Prof. Dr. Türkan Saylan da Alemderoğlu hakkında YÖK üyesi olarak oy kullanacak. İstanbul Üniversitesi'nden Alemdaroğlu'na tepki olarak istifa eden Prof. Dr. Aysel Çelikel de, YÖK üyesi sıfatıyla Alemdaroğlu'na oy verecekler arasında bulunuyor. Alemdaroğlu için oy kullanacak 22 üye arasında Sezer'in atadığı, ‘YÖK’e ve Alemdaroğlu'na muhalif' olmalarıyla tanınan Şenatalar ve Çelikel'in yanısıra, Prof. Dr. Alpaslan Işıklı ve Prof. Dr. Ülkü Azrak da bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi rektör adayı listesini 3'e indirecek YÖK Genel Kurulu'nun, en çok oyu alandan başlayan sıralamalı listeyi, aynı gün Köşk'e sunması bekleniyor. Buna göre, İstanbul Üniversitesi ve Alemdaroğlu için son sözü Sezer söylecek. Sezer daha önce yaptığı atamalarda, üniversiteye göre farklı kriterleri ölçüt almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!