Aldatılan kadın tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Aldatılan kadın tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 00:00

Serap Y., sekreter olarak çalıştığı diş hekimi Mehmet T. ile muayenehanesinde girdiği ilişkiyi gizli kameraya çekti ve iddiaya göre şantaj yaptı. Diş hekiminin eşi yaşananları öğrendi. ‘Aldatıldım, itibarım sarsıldı’ diye Serap Y.’ye dava açan eş, sevgiliyi 7 bin 500 lira tazminata mahkûm etti.

Haberin Devamı

İSTANBUL 43’üncü Asliye Ceza’da beraatla sonuçlanınca Yargıtay’a taşınan davanın iddianamesine göre Serap Y., diş hekimi Mehmet T.’nin yanında sekreter olarak çalışıyordu. Boşanma aşamasında olan Serap Y., patronu Mehmet T. ile muayenede ilişkiye girip, gizli kameraya çekti. Görüntüleri de sevgilisi Bekir S.’ye verdi. Serap Y.’ye bir gün işten çıkarılacağı söylendi. Bunun üzerine genç kadın, Mehmet T.’yi, işten çıkarılırsa bu görüntüleri, eşi Nuray T.’ye göndermekle tehdit etti. Serap Y., tehditle 3 bin liralık çek, bin 500 liralık telefon ve 4 bin lira da nakit para aldı. Nuray T., maddi durumu bozulan kocasını zorlayınca gerçek ortaya çıktı. Nuray T., Serap Y.’ye kocasıyla ilişkisini bildiğini, kocasını affettiğini, hakkını alarak işten çıkmasını söyledi.

Haberin Devamı

Şantajdan beraat

Daha sonra Nuray T.’nin şikâyeti üzerine hakaret, şantaj ve tehdit suçlarından Serap Y. ile sevgilisi Bekir S. yargılandı. İki yıl süren yargılama sonrası iki sanık da beraat etti. Nuray T.’de mahkemenin beraat kararını Yargıtay’a taşıdı. Diş hekimi kocasıyla 12 yıllık evli olan iki çocuğu bulunan Nuray T.’nin, sekreter Serap Y.’ye açtığı 20 bin liralık tazminat davasından da karar çıktı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bir yıldır süren davayı karara bağlayan mahkeme hâkimi, davacı Nuray T.’yi haklı buldu. 20 bin liralık tazminat davasını kısmen kabul eden mahkeme, davalı Serap Y.’nin davacı Nuray T.’ye 7 bin 500 lira tazminat ödemesine hükmetti.

Misafirdi, kocamla sevgili oldu

DAVA dilekçesinde hemşirelikten ayrıldığını belirten Nuray T., davalı sekreter Serap Y.’nin kendisinin güvenini kazandığını, misafirliğe evlerine geldiğini, hatta kendisine ‘abla’ diye hitap ettiğini belirtti. Kocasıyla olan ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra büyük üzüntü yaşadığını ve toplum önünde ‘aldatılan kadın’ konumuna düştüğünü anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!