Alçaklar

Güncelleme Tarihi:

Alçaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Terör, doğrudan halkı hedef almaya başladı. Gözü dönmüş katiller, dün İstanbul'un en kalabalık caddelerinden Bakırköy Fişekhane'de bir taksiye saatli bomba bıraktı. Şoför parçalanarak can verdi, 8 kişi yaralandı.

Teröristler, dün Bakırköy'de bombalı katliam girişiminde bulundu. Bakırköy'deki Carousel Alışveriş Merkezi'nin yakınında taksiden inen kimliği belirsiz bir kişinin arka koltuğa fırlattığı paketteki bombanın patlaması sonucu taksi şoförü yaşamını yitirdi. Olay yerinin yakınında bulunan 8 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından LPG ile çalışan taksi ile yanındaki iki araç alev topuna döndü. Çevre binaların camlarının kırılmasına da neden olan patlamadan sonra kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdüler. Görgü tanıkları, taksinin arka koltuğuna bombayı atan teröristin, yakında bekleyen ve bir arkadaşının kullandığı beyaz renkli Şahin marka otomobil ile kaçtığını söylediler.

MÜŞTERİ OLARAK BİNDİ

Haluk Akdoğan'a ait, oğlu Ufuk Akdoğan'ın kullandığı 34 TEH 85 plakalı taksiye müşteri olarak binen kimliği belirsiz terörist, saat 13.00 sıralarında Carousel Alışveriş Merkezi'nin yakınında, Fişekhane Caddesi üzerinde inmek istediğini söyledi. Yolun kenarına yanaşan Akdoğan, Sağlık Bakanlığı Bakırköy Merkez Sağlık Ocağı önünde aracını park ederken, arka koltukta oturan terörist, hızla inip elindeki paketi koltuğa fırlattıktan sonra koşmaya başladı. Akdoğan ne olduğunu anlayamadan arka koltukta büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamayla birlikte paramparça olan taksiden kopan parçalan çevreye yayılırken, Akdoğan da feci şekilde parçalanarak can verdi. LPG ile çalışan taksi ve park edilmiş bir otomobil ve bir panelvan minibüs yanmaya başladı. Yangın, kısa sürede ulaşan itfaiye ekiplerince söndürüldü.

FIRLATIP KAÇTI

Bir görgü tanığı, taksinin yol kenarına yanaşıp durduğunu belirterek, ‘‘Bu sırada arka koltukta oturan kişi atladı. Panik halindeydi. Bu yüzden dikkatimi çekti. Taksiden inerken elindeki bir paketi koltuğa doğru fırlattı ve kaçtı. Ardından büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi’’ dedi.

Patlamada yaralanan lise öğrencisi Önder Mutlubulut, kız arkadaşı Yasemin Yıldırım ile Carousel'e gittiklerini belirterek, şunları anlattı:

‘‘Patlama yerine çok yakındık. Patlamayla birlikte taksi yanmaya başladı. Arkadaşım Yasemin'in saçları tutuştu, yanmaya başladı. Hemen onu söndürdüm. Çantamı almak için döndüğümde yola fırlayan taksicinin cesedini gördüm.’’

DEHŞET ANI

Bakırköy'ün alışveriş merkezi İstanbul Caddesi ve Fişekhane Caddesi'nde günün en hareketleri saatleri yaşanırken meydana gelen patlama dehşet yarattı. Takside meydana gelen patlamanın ardından alevler gökyüzüne yükselirken paramparça olarak yola savrulan sürücü Ufuk Akdoğan da feci şekilde can verdi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, bir polis memuru da parçalanan sürücünün üzerini gazetelerle kapattı.

8 kişi yaralandı

Patlama yerinin yakınında bulunan 58 yaşındaki Feridun Eryurt, yemekten dönen inşaat işçisi 44 yaşındaki Mustafa Kaygusuz ve 35 yaşındaki kardeşi Yaşar Kaygusuz, lise öğrencisi 18 yaşındaki Önder Mutlubulut, arkadaşı Yasemin Yıldırım, maliye memuru 35 yaşındaki Cengiz Devrim, 12 yaşındaki öğrenci Veysel Beren, 36 yaşındaki minibüs sürücüsü Abdullah Beşer çeşitli yerlerinden yaralandı. Yakındaki sağlık ocağında ilk tedavileri yapılan yaralılar daha sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşar Kaygusuz'un sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Ölümden döndüler

Patlama yerinin yakınında bulunan biri çocuk 8 kişi, çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, kaldırıldıkları Sağlık Ocağı'nda ilk tedavileri yapıldıktan sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan ağabeyi Mustafa Kaygusuz ile birlikte yemekten dönen Yaşar Kaygusuz'un durumunun ağır olduğu bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!