'Alçak koltukçu' Antalya'ya tatile geliyor

Güncelleme Tarihi:

Alçak koltukçu Antalyaya tatile geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

Ankara-Tel Aviv arasındaki 'alçak koltuk' krizinin mimarı Danny Ayalon, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini sert dille eleştiren İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a tepki gösterdi. Ayalon ayrıca en kısa zamanda Ankara'daki dostlarını görmek ve Antalya'da tatil yapmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İsrail'de önceki hükümette Lieberman'ın yardımcılığı görevini yürüten Ayalon, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, “Lieberman'ın, Türkiye'den özür dilemesinden dolayı Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yönelik eleştirilerine katılmıyorum. Hükümette bundan dolayı bir sorun çıkacağını da zannetmiyorum. İsrail halkının büyük çoğunluğunun Başbakan Netanyahu'nun arkasında olduğuna inanıyorum” dedi.

Ayalon, özür noktasına, uzun süre devam eden ikili temasların ardından ulaşıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Binyamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover ve Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında, ilişkilerin yeniden tesisi için uzun süren teknik çalışmalar ve görüşmeler oldu. Altyapı hazırlandı ancak süreci hızlandırıp işi bitiren kişi, ABD Başkanı Barack Obama oldu. İyi de oldu.”

Haberin Devamı

TATİLE GELECEK
Özür olayını büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirten Ayalon, İsrail ile Türkiye'nin gerek Suriye, gerekse İran konusunda benzer kaygılar taşıdığını belirterek, Türkiye ile İsrail'in, ekonomik ve siyasi alanda pek çok konuda işbirliği yapacak iki önemli bölge ülkesi olduğunu ifade etti.

İsrail eski Dışişleri Bakan Yardımcısı, “en kısa zamanda Türkiye'ye giderek, Ankara'da çok sayıdaki arkadaşını ziyaret etmek istediğini ayrıca Antalya'da tatil yapmayı da çok arzuladığını” sözlerine ekledi.

"LIEBERMAN O DÖNEM KARŞI ÇIKMAMIŞTI"
Ayalon, "İsrail'in Sesi" radyosuna yaptığı açıklamada ise Netanyahu'nun özrünü eleştiren Lieberman'ı 'küçük şeylerle uğraşmak'la suçlarken, İsrail Başbakanı'nın "Genelkurmay Başkanı Gantz ve Savunma Bakanı Moşe Yaalon'dan tam destek aldığına emin olduğunu" söyledi.

Ordu Radyosu'na da konuşan Ayalon, Lieberman'ın bundan yaklaşık 1.5 yıl önce benzer bir özür metnine onay verdiğini iddia ederek, "Taslak hazırdı ve o dönem karşı çıkmamıştı" ifadesini kullandı.

Ancak Ayalon'un bu iddiası Lieberman'ın ofisinden yapılan açıklamayla yalanlandı. Açıklamada, "Lieberman, Türklerden özür dilenmesini öngören herhangi bir metin üzerinde hiçbir zaman çalışmamıştır" denilerek, Ayalon'un sözleri "uydurma ve yalan" olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!