Alçak Koltuk 2

Güncelleme Tarihi:

Alçak Koltuk 2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 00:00

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi Türkiye ile İsrail arasında büyük diplomatik kriz yaratan “Alçak koltuk krizinin” ikincisinin ABD ile yaşandığını mizahi bir yazıyla ele aldı.

Haberin Devamı

İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel imzalı yazıda yaklaşık 2 yıl önce Türk büyükelçi Oğuz Çelikkol’un İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon tarafından alçak koltuğa oturtulduğu skandalın tıpkı Hollywood filmleri gibi ikincisinin Başbakan Binyamin Netanyahu ile “şiddetle azarladığı” Amerikan büyükelçisi Dan Shapiro arasında tekrarlandığı belirtildi. Yazı şöyle devam etti: “Biz hâlâ ders almadık mı? Büyükelçi Shapiro ve hükümetini de mi azılı düşmanlara çevirmek istiyoruz? Aklımızı tamamen kaçırdık mı? Hollywood daima başarılı filmlerin devamını çeker. ‘Baba’, ‘Süpermen’ filmleri gibi. Bölgemizde de başarıları olduğu gibi bazen başarısızlıkları da tekrarlarız. İkinci İntifada ve İkinci Lübnan Savaşı gibi. Şimdi görünen o ki daha da ‘iyisini’ başardık. ‘Alçak Koltuk 2’de dehşet verici olaylara yeniden tanıklık ediyoruz”.

Haberin Devamı

İki yıl önce Ayalon’un Türk diplomat Çelikkol’u alçak koltuğa oturtmakla kalmayıp bir de “fotoğrafçıları çağırıp şovu yönettiğini” yazan Alon Liel, şimdi Ayalon’u Başbakan Netanyahu’nun Çelikkol’u ise ABD elçisi Shapiro’nun “oynadığını” kaydetti.

Elçiye fırça

Netanyahu’nun performansını yükseltmek için ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Rogers’ı da dahil ettiğini ifade eden Liel, “Başbakan Kongre üyesini Kudüs’te ağırladı. Rogers’a adet üzere ABD elçisi de eşlik etti. Netanyahu, (Rogers’ın aktardığına göre) sinirlerine hakim olamayarak elçiye sözlü saldırıda bulundu. Toplantı çok gergindi. Elçi Shapiro da sertçe karşılık verdi. Rogers ‘bizim zamanımızda da atışmalar olurdu ama hiç bu seviyede değil’ diyerek tepkisini dile getirdi” diye yazdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!