Albright'ın fal keyfi

Güncelleme Tarihi:

Albrightın fal keyfi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 03:00

Dünyanın en güçlü kadınları arasında yer alan ABD eski Dışişleri Başkanı Madeleine Albright, ailesiyle birlikte İstanbul'da beş gün tatil yaptı. Tarihi mekanları gezen Albright, rehberinin kahve falına da bakıp, ritüelleri yerine getirdi.

Haberin Devamı

ABD'nin ilk kadın dışişleri bakanı Madeleine Albright, geçtiğimiz hafta ailesiyle İstanbul'da beş gün geçirdi ama kimsenin haberi olmadı. İstanbul'un dünyadaki en gözde şehri olduğunu söyleyen Albright, "Sürprizlerin köşe başlarına gizlenmiş olduğu muhteşem coğrafya ve kültüre sahip bu şehre gelmek büyük bir keyif" dedi. Albright'a İstanbul'u; 'İstanbul Hakkında Her Şey' kitabının yazarı, birçok kez Türkiye'nin en iyi profesyonel rehberi seçilen; Oprah Winfrey, Colin Powell ve İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi gibi ünlü isimlere Türkiye'de rehberlik yapan Saffet Emre Tonguç gezirdi. Haberi facebook sayfasında duyuran Tonguç, gezinin ayrıntılarını anlattı.

YEREL TATLAR Ä°STEDİ      Â

Beş gün boyunca İstanbul'un tarihi mekanlarını dolaşan ünlü siyasetçi, Topkapı Sarayı ve Ayasofya'yı kapalı olduğu günlerde ziyaret etti. Madeleine Albright, 1500 yıllık Ayasofya'yı gezerken "Hayatımda bu kadar muhteşem bir şey yaşamadım" dedi. Ayasofya'daki Terleyen Sütun'da dilek tutan Albright, meşhur broşlarının bazılarını, resmi görevle geldiği çeşitli İstanbul gezilerinde Kapalıçarşı'dan aldığını anlattı. Saffet Emre Tonguç, ünlü siyasetçinin yemeklerini genellikle yerel lezzetlerin olduğu yerlerde yemeyi tercih ettiğini söyledi. Kapalı Çarşı'daki Onur kebapçısını çok seven, kebaplara ve künefeye bayılan Albright; Çiya'da yediği yemek için "Yediğim en güzel yemeklerden biriydi" dedi; patlıcan, domates, ceviz ve zeytin tatlılarına bayıldı.

Haberin Devamı

FALDA SIKINTI ÇIKTI

Bebek'te bir kafede otururken Türk kahvesi içmek isteyen Albright, annesinin çok iyi fal baktığını söyledi: "Annem çok ilginç bir kadındı. El falına bakardı. Benim elime bakıp 'Senin beyin çizgin yok' derdi!" Karşılıklı kahvelerini içtikten sonra fincanlarını kapatan Tonguç ve Albright, daha sonra birbirlerinin fallarına baktılar. Tonguç ona, çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ama yakınındaki insanların bile bunu bilmediklerini söyledi. Albright, onaylayan gözlerle bakıp Tonguç'un fincanını aldı ve anlatmaya başladı: "Zeki, tarihe meraklı, seyahate düşkün bir adam görüyorum. Washington'a geldiğinde tanıdığın bir hanım seni Beyaz Saray ve Kongre Binası'na sokacak."

Haberin Devamı

TÃœRKÄ°YE AVRUPA'YA ZENGÄ°NLÄ°K KATAR   Â

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin tekrar gündemde olduğu bu dönemde bir destek de Madeleine Albright'tan geldi: "Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişini hep destekledim. Avrupa'ya zenginlik katarsınız..." Barack Obama ve Hillary Clinton'ın başlattığı Müslüman ülkelerdeki her türlü gelişmeyi amaçlayan 'Yeni Başlangıç Ortakları' isimli grubun da başkanı olan Albright, Türkiye'nin Müslüman ülkeler için çok iyi bir rol model olduğunu belirtti. İstanbul'daki son gününde tekneyle Boğaz turu yapan ünlü siyasetçi, cuma günü Türkiye'den ayrılırken ailesi de mavi yolculuk için güney sahillerine geçti. (Günaydın)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!